Rolls-Royce планира да произвежда зелен водород в основния обект на

...
Rolls-Royce планира да произвежда зелен водород в основния обект на
Коментари Харесай

Rolls-Royce планира да разшири производството на водород

Rolls-Royce възнамерява да създава зелен водород в главния обект на своето поделение Power Systems във Фридрихсхафен през идващите няколко години и да го употребява за тестване на своите mtu водородни мотори и системи с горивни кафези на тестовите стендове. Проектът е подсилен от Министерството на околната среда, климата и енергетиката на Баден-Вюртемберг с 4,25 милиона евро.

„ Нашите нови фабрики ще покрият огромна част от веригата за водорода – от инфраструктура до произвеждане и дистрибуция до приложимост. Проектът слага някои провокации във връзка с технологията, сигурността и разрешителните. Нашите клиенти ще се възползват от нашия опит. “ - изяснява Норберт Маркерт, началник на инфраструктурния план H2 в Rolls-Royce Power Systems.

„ Сега се нуждаем от бързо разгръщане на водородната промишленост. За да създадем това, би трябвало да насърчим построяването на инфраструктура като тръбопроводи за водород или електролизатори повече в нашите планове “ - сподели министърът на енергетиката на Баден-Вюртемберг Текла Уокър, когато сумата на безвъзмездната помощ от районното държавно управление бе предадена при започване на април 2023 година - „ Тъй като водородните технологии и горивните кафези са от централно значение, когато става въпрос за доста понижаване на излъчванията на парникови газове на стопанската система в бъдеще “, продължи енергийният министър.

Проектът за финансиране на " H2Infrastructure " включва производството на зелен водород благодарение на новаторска PEM електролиза, в това число нужната инфраструктура и построяването на тестови стендове, които са особено проектирани и приспособени за създаването на устойчиви решения, основани на водород.

Rolls-Royce възнамерява последователно разширение на потенциала за произвеждане на водород до 10 мегаВата в дълготраен проект, с цел да може да обезпечи задоволително зелен водород за процесите на развиване в технологията за водородно задвижване. Rolls-Royce създава свои лични стандартизирани mtu електролизатори с мощности до четири мегавата, които могат да бъдат увеличени до над 100 мегавата.

За тази цел компанията закупи дял в Hoeller Electrolyzer, който създава и създава стека за електролиза. Това е главният съставен елемент на електролизера. В допълнение към решенията за мащабируемо произвеждане на екологичен водород, Rolls-Royce работи и върху създаването на енергийни и задвижващи системи, които употребяват водород като гориво непосредствено или в в допълнение модифицирана форма като е-горива. Те включват водородни мотори за обезпечаване на електричество и топлота и системи с горивни кафези за спешно зареждане.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР