Rolex Paris Masters, втори кръгГригор Димитров – Ришар Гаске 6-4

...
Rolex Paris Masters, втори кръгГригор Димитров – Ришар Гаске 6-4
Коментари Харесай

Шеметен Григор очарова Париж! Димитров няма спирка! Местният любимец Ришар Гаске на колене!

Rolex Paris Masters, втори кръг
Григор Димитров – Ришар Гаске 6-4 6-4

Григор Димитров даде надвит старт на тазгодишното си присъединяване на Мастърса в Париж, откакто в мач от втори кръг надигра представителя на домакините Ришар Гаске с 6-4 6-4. Българинът организира мача пределно съсредоточен и с явен проект по какъв начин да спре противника, а в трети кръг ще играе с Джон Иснър.

Григор и американецът имат два мача в общия си баланс и разделят по победа. В последната среща нашият реализира чиста победа на Мастърса в Синсинати тази година, където по-късно завоюва и дебютна купа на шампионат от такава категория.

В първите четири гейма и двамата сервираха доста мощно и подаващите съвсем не получиха опция да играят, а в редките случаи, в които го правеха, най-често се стигаше до непредизвикани неточности.

До 4-4 нищо на корта не се промени и Григор и Гаске бяха прекомерно солидни в сервис геймовете си, с цел да основат даже дребна причина да бъдат сложени напрегнат.

Все отново първото по-сериозно предизвикателство пристигна за представителя на домакините, който при 4-5 сервираше за оставане. Гаске направи двойна неточност за 30-30, а в идващото разиграване бе изтласкан надалеч зад главната линия и отбраната му се пропука. На сетбола французинът пресили форхенд и прати сета в посока на противника – 6-4.

Първата ни ракета откри сметката си във втория сет, продължавайки да е непогрешим в подаванията си, само че и международният №30 показва, че е върнал ритъма си от началото на първата част – 2-2.

В шестия гейм обаче при 30-30 французинът не съумя да уцели корта, само че на брейкбола нашият сбърка форхенд. Гаске подари нова опция с удар в мрежата, само че още веднъж му се размина. Първата ни ракета продължи да е настойчив, само че в последна сметка пропиля още две благоприятни условия и съперникът му изравни – 3-3.

Димитров записа сервис гейм за 5-4, като сложи Ришар в позната обстановка – да сервира за оставане. Българинът дръпна 30-0, а в идната точка предложения французина на мрежата с къса и международният №30 сбърка, което донесе три следващи мачбола за Григор, който материализира третия – 6-4.

TennisKafe.com

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР