Rolex Paris Masters, втори кръгФеликс Оже-Алиасим – Майкъл Имер 6-7(6),

...
Rolex Paris Masters, втори кръгФеликс Оже-Алиасим – Майкъл Имер 6-7(6),
Коментари Харесай

Оже-Алиасим бе в опасност, но оцеля след трисетова драма


Rolex Paris Masters, втори кръг

Феликс Оже-Алиасим – Майкъл Имер 6-7(6), 6-4, 7-6(6)

Феликс Оже-Алиасим доближи до осминафиналиет на Мастърс шампионата в Париж след трагичен трисетво триумф против Майкъл Имер. Победната серия на канадеца се окза в сериозна заплаха откакто изостана с 6-7 1-4, само че все пак международният №8 съумя да откри метод да се оправи с квалификанта и откри място в идната фаза.

Там негов конкурент ще бъде Тейлър Фриц или Жил Симон.

Оже-Алиасим игра по-офанзивно и записа повече асове (11-2) и уинъри (45-34), само че също по този начин записва по-висок брой двойни (6-3) и непредизвикани неточности (36-20). Канадецът завоюва 71% от точките си на първи сервис и осъществя четири от петте си шанса за пробив (80%), до момента в който Имер оползотвори единствено три от своите 17 брейкпойнта (18%).

В първия сет никой от двамата не стигна до пробив, откакто Имер пропусна по два брейкпойнта при 0-0 и 2-2, а по-късно Оже-Алиасим пропиля сетпойнт при 5-4. В последвалия трайбрек шведският тенисист пропусна да завърши сета при 6-5, само че малко по-късно стигна до нова опция, която осъществя и се наложи със 7-6(6).

Шведът продължи да господства, като във втората част избави брейкпойнт, след което самият той проби и натрупа задатък от 4-1. Мачът изглеждаше решен, само че Оже-Алиасим бе решен да се бори до дъно. Канадецът увеличи доста качеството на първия си сервис и офанзивите си с бекхенд, като това му оказа помощ да осъществя два поредни пробива, спечелвайки сета с 6-4.

В заключителния сет международният №8 на два пъти съумя да затвърди пробив – първо при 2-0, а по-късно при 4-2, само че и в двата случая Имер съумя да възвърне равенството. В последна сметка се стигна до нов тайбрек, в който Оже-Алиасим пропусна мачбол, само че все пак продължи да владее самодейността и няколко минути по-късно победи с 6-7(6), 6-4, 7-6(6) след три часа и половина на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР