Ролан Гарос, трети кръгСтефанос Циципас – Микаел Имер 6-2, 6-2,

...
Ролан Гарос, трети кръгСтефанос Циципас – Микаел Имер 6-2, 6-2,
Коментари Харесай

Циципас показа най-добрата си версия срещу Имер


Ролан Гарос, трети кръг

Стефанос Циципас – Микаел Имер 6-2, 6-2, 6-1

След като трябваше да постави съществени старания, с цел да преодолее първите два кръга на Ролан Гарос, през днешния ден Стефанос Циципас сподели равнището, което почитателите му са привикнали да виждат от него. Миналогодишният финалист в конкуренцията даде единствено пет гейма на международния №95 Микаел Имер, приключвайки дуела за едвам 94 минути.

На осминафиналите гъркът ще чака спечелилият от мача сред Холгер РУне и Юго Гастон.

И трите аса в мача бяха дело на Циципас, като в това време международният №4 направи по-малко непредизвикани неточности (15-26) и пласира повече уинъри (24-13). Гръцкият тенисист осъществя седем от своите дванадесет брейкпойнта (58%), до момента в който съперникът му не съумя да оползотвори единствения късмет за пробив, който се откри пред него.

Първите два сета се развиха по дсота подобен сюжет, като и в двата случая Циципас проби в петия и седмия гейм. Началния удар на гърка бе на доста високо равнище в днешняи мач, като красноречиво доакзателство за това бяха извоюваните 83% от точките му на първи сервис (34/41). Атаките с бекхенд от главната линия, както и доста добре разчетените излизания на мрежата в допълнение утежниха ситуацията на Имер и Циципас завоюва първите два сета за общо 63 минути.

Доминацията на гърка продължи с цялостна мощ в третата част, когато той на процедура реши мача с два следващи брейка за 4-0. Имер редуцира пасива си, само че това бе последният положителен миг за него в днешния дуел и Циципас победи изрично с 6-2, 6-2, 6-1.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР