рокуратурата поиска доживотен затвор без право на замяна за двамата

...
рокуратурата поиска доживотен затвор без право на замяна за двамата
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска доживотен затвор за подсъдимите за атентата в "Сарафово"

рокуратурата изиска пожизнен затвор без право на подмяна за двамата подсъдими по делото за атентата в бургаския кв. "Сарафово ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Според обвиняването, създател на атентата е алжирският жител Мохамед Хасан ел Хюсейни, който е работил в съучастничество с Мелиад Фарах и Хасан ел-Хадж Хасан. Двамата към момента се търсят, те са привлечени задочно като обвинени.

По думите на прокурор Евгения Щъркелова на тялото на починалия нападател Хюсейни е било заложено взривно устройство. Според нея, обобщавайки доказателствата по делото, се стига до връзката на атентаторите с "Хизбула ", има и роднински връзки, които ги свързват с организацията.

Пред медиите тя съобщи, че чака обективна присъда и съдът би трябвало да наложи най-тежкото наказване за този терористичен акт.

Служебният бранител на ел-Хадж Хасан Жанет Желязкова разяснява, че съгласно нея не може да се направи неоспорим извод за извършителство на това "дръзко " действие от нейния подзащитен. Според нея по делото има единствено косвени доказателства и няма нито една директна улика против нейния клиент.

„ Надявам се да има справедливост” ,

сподели още основният прокурор в коментар от Дупница преди две седмици.

На 18 юли 2012 година рейс с израелски туристи, които одеве бяха кацнали на летище „ Сарафово” в Бургас, стана цел на терористична офанзива. Загинаха петима израелски жители, водачът на рейса български жител и причинителят на атентата. Ранени бяха близо 40 души.

На 15 юли 2016 година на съд бяха предадени Мелиад Фарах – австралийски и ливански жител, и Хасан Ел Хадж Хасан с канадско и ливанско поданство. Те са упрекнати в помагачество към тероризъм. Съобщено беше, че двамата обвинени са оповестени за интернационално търсене в ШИС по канала на Интерпол с алена бюлетина. В началото на 2018 година делото стартира всъщност.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР