Рокля, носена през 1985 г. от Даяна - принцесата на

...
Рокля, носена през 1985 г. от Даяна - принцесата на
Коментари Харесай

За рекордна сума: Продадоха рокля на принцеса Даяна на търг

Рокля, носена през 1985 година от Даяна - принцесата на Уелс, беше продадена на търг за 11 пъти над предстоящата цена.

Черната вечерна рокля от кадифе беше продадена на Julien`s Auctions в Холивуд за общо 1 148 080 $ (2 056 733 лева.), заяви BBC.

Дрехата счупи нов фешън връх като най-скъпата рокля, носена от Даяна, продадена на търг.

Роклята, която беше съпроводена със съвпадаща илюстрация, се оценяваше на 100 000 $ (179 146 лева.).

Вярна на тогавашната мода, тя включва подплънки за раменете, синя пола от органза, огромна панделка и шарф.

За първи път Даяна носи роклята във Флоренция, Италия през 1985 година на вечеря по време на кралска обиколка с тогавашния си брачен партньор Чарлз, принца на Уелс, и още веднъж на концерт на Симфоничния оркестър на Ванкувър през 1986 година

Колекционерският продукт е направен от плат, определен от световноизвестния търговец на текстил Якоб Шлефер и включва железни бродирани звезди, деликатно нанизани от дизайнерския екип на Jacques Azagury.

Полата, напомняща тази на балерина, тогава бе сметната за знак на поддръжката й към Английския народен балет и любовта й към танца.

Преди това най-скъпата рокля, носена от Даяна и продадена на търг, беше кадифена рокля от 1991 година на Виктор Еделщайн, която беше продадена за 604 800 $ (1 083 471 лева) през януари.

Това значи, че роклята, носена от принцесата и дело на Jacques Azagury съвсем удвои разликата сред първото и второто място.

По време на престоя си в кралското семейство, Даяна носи няколко тоалета от Azagury, а мароканско-британският фешън дизайнер също сътвори сватбената й рокля през 1981 година

Други продукти, които се продават на търга на TCM Present: Hollywood Legends, включват блуза, носена от Даяна за нейния годежен портрет през 1981 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР