Рокадите в МВР са разбираеми, ако позволите да се пошегувам

...
Рокадите в МВР са разбираеми, ако позволите да се пошегувам
Коментари Харесай

Емануил Йорданов за рокадите в МВР: Пролет е, калинките летят

Рокадите в Министерство на вътрешните работи са разбираеми, в случай че позволите да се пошегувам – пролет е, калинките летят. Това съобщи пред някогашният вътрешен министър Емануил Йорданов във връзка измененията, които направи във вътрешното министерство служебният министър Бойко Рашков.

По думите му всеки чиновник, който е назначен въз основата на избрана политическа обстановка, би трябвало да е подготвен да се раздели в поста си, когато тази обстановка „ се оттича по канала “.

„ За положение на системата мисля, че може да създадем извод от многочислените митинги на служителите на реда в последните години. Знаете, имаше пиянство на студена вода, пушене на цигари и преместване на ковчег на Министерство на вътрешните работи. Очевидно нещата там не са изключително положителни. Аз имам взор върху обстановката и с помощта на това, че като юрист пазя доста служители на реда в съда ”, разяснява Йорданов, като добави, че има потребност от смяна в министерството.

По отношение на отпуските на шефовете на службите, Йорданов съобщи, че всяка една държавна конструкция, чиито началник не е на работа, се управлява от посочено от него лице. „ Всеки един от тези хора има заместници. „ Не би трябвало да забравяме, че има годишен отпуск и болничен. Не мисля, че тук би трябвало да се драматизира това “, добави някогашният вътрешен министър.

Той също по този начин съобщи, че не бихме могли да пожелаем по-добър избор от Бойко Рашков за Министерство на вътрешните работи.

„ Бойко Рашков е един доста сериозен човек с висока подготовка, с доста богат административен опит. Той е бил шеф Националната следствена работа, по-късно депутат, заместник-министър на правораздаването. Всичко това би му помогнало да влезне в министерството с летящ старт, това сподели някогашният вътрешен министър Емануил Йорданов в ефира на Би Ти Ви.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР