Рокади в ръководството на БСП. На извънреден пленум, лидерът на

...
Рокади в ръководството на БСП. На извънреден пленум, лидерът на
Коментари Харесай

Размествания в управата на БСП

Рокади в управлението на Българска социалистическа партия. На ексклузивен пленум, водачът на левицата Корнелия Нинова смъкна доверието си от депутата Валери Жаблянов и го изключи от изпълнителното бюро на партията. Тя беше подкрепена от пленума през днешния ден. Съставът на управителният орган беше уголемен от 15 на 21 души. Кирил Добрев пък оглави предизборния щаб на партията.


Три са претекстовете за освобождението на Валери Жаблянов от изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия. Не се е постарал задоволително с цел да приготви отчета за конгреса, работата на комисията по идейно и програмно развиване на партията изостава и е отсъствал на парламентарната асамблея на съвета на Европа, което се състоя през тази седмица.
Валери Жаблянов: И трите аргумента бяха опровергани от членове на националния съвет, в това число аз го направих в моето изявление. Считам, че днешното съвещание наложи да се утвърди едно само мнение при взимането на решения в изпълнителното бюро на партията, което докара до някои съществени политически неточности в предизборния интервал преди европейските избори.
Самият Жаблянов изяснява отстраняването си с сериозните му препоръки към управлението, главно свързани с незадоволително дейната опозиционна роля на партията.

Отстраненият Жаблянов въпреки всичко акцентира, че не желае да е зложелател на Корнелия Нинова, а политически приятел, чиято рецензия е градивна.

Промените в управлението на Българска социалистическа партия бяха посрещнати друго от членовете на партията.
Антон Кутев: Вижте в Българска социалистическа партия постоянно ръководителят е определял кой ще е член на бюрото най-малко през последните 10 години, аз също бях отхвърлен по същия метод преди няколко години, взема решение ръководителят и в това няма драма. Красимир Янков: Предполагам, че са наясно управлението и Корнелия Нинова, че преди избори никой не освобождава готови административно и политически чиновници в една партия.  Изключиха Валери Жаблянов от Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Изключиха Валери Жаблянов от Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия
Ръководството на Българска социалистическа партия извади Валери Жаблянов от Изпълнителното бюро на партията. По предложение на водача на левицата Корнелия Нинова в нов състав на р...

И до момента в който Жаблянов си отива от управлението, изпълнителното бюро се уголемява с нови седем члена. В него влизат Милка Христова, Весела Лечева, Асен Гагаузов, Георги Свиленски, Манол Генов, Николай Бериевски и Стоян Мирчев.

Точка от дневния ред на днешния пленум се очакваше да бъде актуализацията на бюджета на партията до края на годината.

Манол Генов: Финансовият комфорт, в случай че е имало подобен, тъй като тук в никакъв случай не е имало подобен, ще стане малко по-тежък за някои хора и може би ще се наложи да има съкращения в структурите.
След като депутатите трансформираха закона за политическите партии всяка партия трябваше да върне надвзета дотация над 11 лв. на автентичен глас. Сумата за Българска социалистическа партия е над 4 млн. лв. като водачът на левицата Корнелия Нинова съобщи, че партията не разполага с толкоз пари и те ще бъдат прихванати от бъдещите дотации.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР