Рокадата в ГД Гранична полиция се случи на 10 август.

...
Рокадата в ГД Гранична полиция се случи на 10 август.
Коментари Харесай

Демерджиев поиска оставката на зам.-шефа на ”Гранична полиция” Деян Моллов

Рокадата в Групово дело " Гранична полиция " се случи на 10 август. Моллов стана зам.-директор, а на негово място застана досегашната му заместничка Росица Димитрова.

 

Демерджиев съобщи, че задачата на рокадата е била точно Деян Моллов да се оправи с мигрантския напън - задача, която той е поел и с която шефът на Министерство на вътрешните работи е бил сигурен, че ще се оправи. Малко преди рокадата Демерджиев уточни, че мигрантският напън по границата с Турция се е засилил с 24% през последния месец по отношение на предходния.

 

Амбиции в границите на идната седмица са да завърши активността на каналджиите. Ще бъдат тествани бежанските центрове в страната.

 

Всички служби в Министерство на вътрешните работи се ревизират за присъединяване на Министерство на вътрешните работи в такива схеми. Демерджиев недоумява по какъв начин при такова засилено полицейско наличие на границата се случват такива неща.

 

" Не упреквам чиновниците в Бургас. Тези момчета са изпълнили дълга си. Имам огромни искания към органите на " Гранична полиция " и ще взема ограничения в тази посока ", уточни още Демерджиев.

 

Нов шеф на звеното ще би трябвало да вземе ограниченията по веригата надолу, счита още Демерджиев.

 

Според информацията общо 47 мигранти от Сирия са пътували в рейса, умъртвил двама служители на реда на бургаско кръстовище. Двама души са били в транспортното средство, само че не са част от мигрантската група. Единият е арестуван, другият се търси.

 

Образувано е следствено дело под надзора на Окръжна прокуратура.

 

Създадени са два екипа, които да работят по следствието. Създаден е и екип от наблюдаващи прокурори, които към момента са на място на случая. Ангажиран е целият запас на Окръжната прокуратура. Тройна автоекспертиза ще бъде направена. Мотивът - цели се оптималната обективност и цялост на следствието.

 

Очаквайте детайлности.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР