Рок звездата на бивша Югославия Горан Брегович е вече на

...
Рок звездата на бивша Югославия Горан Брегович е вече на
Коментари Харесай

Горан Брегович: През целия си живот имам страх от бедността

Рок звездата на някогашна Югославия Горан Брегович е към този момент на 68 години, а неговите емблематични шлагери могат да бъдат чути във всяка точка на света. Но макар че през днешния ден неостаряващият талант на балканската музика има всичко, за което в миналото е мечтал, то в предишното му има много неприятни мемоари и моменти, за които не обича да приказва. Вижте обаче какво разкрива Брегович, който след към месец ще зарадва българската аудитория с BEST OF концерт на 26 и 28 септември в Античен спектакъл Пловдив.

" През целия си живот имам боязън от бедността. Това не е като, когато си на улицата, само че имаш вуйна, при която може да отидеш и да се нахраниш, или някой чичо, който да ти даде пари на заем. Това е война, а във войната за един ден можеш да загубиш всичко, което притежаваш “ - признава балканското великолепие пред сръбските медии и добавя: " От дълго време се опасявам от бедността. Поглеждайки обратно, купих прекалено много неща точно поради този боязън - преди войната имах къщи, жилища, автомобили… Сега към този момент не мисля толкоз за себе си, само че имам деца и същите страхове ме обземат поради тях “.

По отношение на четирите си дъщери именитият реализатор е безапелационен, че ще направи и невъзможното, с цел да им обезпечи всичко, от което те се нуждаят: " Доста късно се снабдих с наследници. Затова и виждам да се трудя и грижа за тях повече, в сравнение с го вършат младите родители. Бих желал да съм спокоен и да знам, че в случай че умра, те ще бъдат подсигурени “ – споделя великият музикант, който още 16-годишен стартира самичък да се устоя, като свири на китара по кръчмите, продава вестници и работи по градежите.

BEST OF концертите на Горан Брегович и " Оркестъра за сватби и погребения “ са на 26 и 28 септември 2018 година от 20:00 часа в Античен спектакъл Пловдив. Билетите и за двете събития са на цени от 40 до 60 лева и могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim в цялата страна, както и online на eventim.bg.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР