Рок и опера кръстосват шпаги на 14 януари на сцената

...
Рок и опера кръстосват шпаги на 14 януари на сцената
Коментари Харесай

Рок и опера с Николо Коцев и Кикимора край морето

Рок и опера кръстосват шпаги на 14 януари на сцената във Фестивален и конгресен център във Варна. Меломаните ще се насладят на последния изобретателен план на Николо Коцев „Една нощ в операта“ и цяло съзвездие от имена и от хард рок тайфа Кикимора с осъществяване на незабравими оперни арии дружно с хора и оркестъра на Русенската опера.

Програмата е формирана от творби на Моцарт, Верди, Пучини, Бизе, Вагнер и рок композитори в рядка за ценителите симбиоза с изразните средства на две „несъвместими“ музикални измерения и със специфичното присъединяване на Нора Караиванова.

 %d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%be-%d0%ba%d0%be%d1%86%d0%b5%d0%b2-1

„ Парчетата ” се базират на корените на класическия рок, а пеенето е единствено на български. Ето я философията, която изповядват участниците в концерта: крепко стъпили на земята, да бъдат гъвкави и да свирят за публиката, да останат правилни на идеала за високо инструментално и вокално майсторство и неповторимо влияние с всеки идващ концерт. Затова и текстовете са насочени към същностните проблеми на сегашното, настоящи и съдържателни.

Николо Коцев е събитие от международен мащаб, български китарист, цигулар, композитор и аранжор. Повече от десетилетие е изпълнителен шеф на вокално-инструменталната група на Робин Гиб от Bee Gees, менажирал и водил международните им турнета и мегаконцерти на всички континенти.

През 2011-та година Николо композира и слага рок-операта „ Nostradamus “, с която печели интернационално самопризнание. В нея вземат участие митове като Глен Хюз, Джо Лин Търнър, Алана Майлз и други През 2016 година в Русе е международната премиера на „ Нострадамус “ за България със състава на Русенска опера /оркестър, хор и балет/ под диригентството на Найден Тодоров. Представена е и в НДК София, Велико Търново и на сцената на Античния спектакъл в Пловдив.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР