Рожденик на 31 август е холивудската звезда от 90-те години

...
Рожденик на 31 август е холивудската звезда от 90-те години
Коментари Харесай

Ричард Гиър навършва 70

Рожденик на 31 август е холивудската звезда от 90-те години Ричард Гиър. Чаровникът е роден на 31 август 1949 година в Филаделфия, щата Пенсилвания, Съединени американски щати.

Той е второто от общо пет деца (има три сестри и един брат) в фамилията на домакинята Дорис и застрахователния сътрудник Хомър. През ученическите си години свири на музикални принадлежности и написа музика за постановки. Завършва гимназия през 1967 и печели стипендия за университета в Масачузетс, където учи философия и трагично изкуство. След две години прекъсва следването си, с цел да се посвети на театъра.

Първата му огромна роля е в рок-мюзикъла „ Grease “ (1973), подложен в Лондон. През идващите години взе участие в редица пиеси, измежду които е и „ Укротяване на опърничавата “ по Шекспир. Гиър дебютира в киното през 1970 с епизодични функции. През 1977 е видян с осъществяването си във кино лентата с присъединяване на Даян Кийтън „ Looking for Mr. Goodbar “. На идната година получава основната роля във кино лентата на Терънс Малик „ Days of Heaven “.



През 1980 година извършва на Бродуей ролята на пандизчия в концентрационен лагер в пиесата „ Bent “, за която е отличен с премията „ Theatre World Award “. През същата година паметната му роля във кино лентата на Пол Шрайдър „ Американско жиголо “ изстрелва актьорската му кариера нагоре, а присъединяване му през 1982 в „ Офицер и благородник “ затвърждава статута му на звезда. В този интервал артистът се насочва и на странствуване из Хондурас, Никарагуа и Салвадор – тъкмо по времето на гражданската война там. Посещава доста бежански лагери.

През годините, последващи завръщането, му кариерата му се върти към сполучливи и несполучливи филми, до момента в който не изиграва сполучливите си превъплъщения в трилъра на Майк Фигис „ Вътрешни афери “ (1990) и в сантименталната мелодрама „ Хубава жена “ (1991), която се трансформира в една от класиките на този род. Гиър продължава с сполучливи функции във филми като „ Съмърсби “ (1993), „ Първичен боязън “ (1996) и „ Булката дезертьор “ (1999), където за повторно си партнира с актрисата Джулия Робъртс. През 2002 година Ричард Гиър посвещава доста време, с цел да се приготви за осъществяването си в мюзикъла „ Чикаго “, за който е отличен справедливо със „ Златен глобус “ и номиниран за премията „ Оскар “. Следва музикалната драма от 2004 „ Ще танцуваме ли? “, където си партнира с Дженифър Лопес, а през 2008 излезе и екранизацията на романа на Никълъс Спаркс „ Нощи в Роданте “ с присъединяване на Даян Лейн. /Кмета

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР