Рожден ден отпразнува Диана Дафова. В страхотна форма и заредена

...
Рожден ден отпразнува Диана Дафова. В страхотна форма и заредена
Коментари Харесай

Диана Дафова: Вярвам във висши сили, чувствам се благословена

Рожден ден отпразнува Диана Дафова. В страхотна форма и заредена с сила, тя продължава да твори. “Eдин cвят в xapмoния ” бe последният aлбyм нa пeвицaтa. Aвтopcкитe й пecни пoкaзвaт кaк paзличнитe кyлтypи имaт мнoгo oбщи чepти и зaтoвa ги oбeдинявa в eдин твopчecки пpoдyкт, oбяcни caмaтa Диaнa Дaфoвa. Сега албyмът ce пpeвpъщa в cпeктaкъл, c бaлeт “Apaбecк ”, c нapoдни пeвици - cъoбщи oщe певицататa. “Aз cъм дебитор нa мoятa ayдитopия cлeд тoлкoвa дългo oтcъcтвиe oт Бългapия ”, кaзa oщe тя.

Диана Дафова още трепти, като споделя за вълнуващата персонална среща с Негово Светейшество папа Франциск. " За мен това беше огромна чест и съм признателна на ориста, че ми сервира този подарък. Toй e eдин мнoгo блaг, дoбpoнaмepeн и cкpoмeн чoвe...”, cмятa Дaфoвa зa пaпaтa, кaтo cпopeд нeя пo тoзи нaчин тoй вcявa pecпeкт. Диaнa гo пoмoлилa дa я блaгocлoви и той й oтгoвopил: “Mиcли зa мeн и мe блaгocлaвяй”.

Диана Дафова е родена в София, в семейство на професионални музиканти. Майка й Лиляна Дафова е национална певица, а татко й Анастас Дафов е диригент на национални хорове и вокален възпитател.
Започва да се занимава с музика, учейки пиано и типичен балет, още на 5-годишна възраст. Завършва Музикалното учебно заведение " Любомир Пипков " в София. Певицата е извънредно известна зад граница, изключително в Щатите и в Англия. В нейните песни могат да се чуят 11 разнообразни антични и модерни езици, като санскрит, арменски, иврит, латински, келтски, индиански, японски, арабски, италиански и други Около Диана Дафова постоянно има забавни вести.

Това, което e постигнала, е фантазия за един български музикант и не веднъж в медиите подмятат, че зад триумфа й стои брачният партньор й.

“Със брачна половинка ми Майкъл Батърфийлд се запознахме в София по времето, когато записвах за Българска национална телевизия концерт.



Датата на първата ни среща беше тъкмо 14 февруари 1992 година

Бяхме дружно единствено една вечер, само че нашите връзки станаха по-близки едвам година по-късно. Дъщеря ми Лили е от първия ми брак. Когато бях на 16 години, една гъркиня ми беше предрекла няколко неща, които до момента се случиха. Едно от тях беше, че мъжът, с който ще прекарам по-голямата част от живота си, ще бъде чужденец, по-възрастен от мен и името му ще стартира с буквата “М”.... Аз имам вяра, че съществени неща в ориста на индивида са предопределени. На него пък преди доста години един индиец от Шри Ланка му предсказва, че ще живее с жена от Източна Европа и ще прекарва огромна част от живота си там. Тези предсказания са направени преди десетки години и ето, по-късно се случват...

Съпругът ми е англичанин, роден в Индия, той е трето потомство от британските колонизатори. Дядо му е построил индийските железници. Първите 16 години от живота си прекарал там и учил в

Конвента на Майка Тереза. Тя персонално му е била учителка

И двамата доста обичаме Изтока. Занимава се с персонален бизнес, който няма смисъл да разясня. Това, за което съм признателна, е неговото схващане и неговата сериозна поддръжка, това, че той доста цени моя гений и моите хрумвания като създател и реализатор. Той ми е най-големият почитател, тъй като човек постоянно има потребност от някой до него като един правилен указател за нещата”.

Певицата е втората българка след Валя Балканска с ария в Космоса.

“С НАСА имам една доста забавна и продължителна връзка. Тя стартира, когато излезе първият ми албум в новия ми жанр. Беше публикуван в Холандия и водещата ария от него е “Аадия”, на арабски това значи " Вселена ", изпратих песента на НАСА. И тя бе определена за трансмисия в Космоса със совалката " Колумбия "

Бях поканена да участвам на излитането на совалката на ракетната площадка в Кейп Канаверал, Флорида. Бях персонален посетител на шефа на НАСА Дейвид Дикинсън. Това беше казус и за тях. Дотогава нямаха подобен контакт и такава връзка с реализатор от Европа. И до ден сегашен поддържаме контакти, изключително в този момент, когато пребивавам част от времето покрай офисите на НАСА - в Хюстън. По-късно Хилари Клинтън прояви интерес към албума ми " Звуци на земята ", този, който е записан в Холандия. Получих персонално писмо от нея с поздравления.

Известно време работех като представител на Агенцията за бежанците към Организация на обединените нации. По време на войната в Косово бях поканена от Американската войска да направя концерт там. Беше извънредно мъчно за реализация и се отсрочва в продължение на шест месеца поради доста рисковите обстановки. В последна сметка планът се реализира извънредно сполучливо и

получих пет медала за отличие от Американската войска

Живеем в България - откъдето е дамата, там е и родата, безапелационна е Диана. Но прекарваме много време и в Щатите. Най-често се застояваме в Тексас. Мексиканският залив е доста комфортен за излизане в океана. Яхтата носи моето име. Мъжът ми ме изненада и трогна. Като юноша той е служил в Кралския флот на Англия, обиколил е два пъти планетата по вода и очевидно е вярна приказката, че любовта към морето е за цялостен живот, споделя Диана. - В първия миг, в който се появи свободно време, към този момент пътуваме към лодката. Върху плочка от месинг, сложена над вратата, написа " Съпругът ми е капитан, само че аз съм адмирал ".

Това е единственото място, където разпущам изцяло от напрежението и се уединявам с мислите и концепциите си. В морето се раждат най-оригиналните ми хрумвания, признава певицата. Не рискуваме, наложително постоянно пътуваме с втори капитан”.

Паулина БОЯНОВА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР