роизводството на емблематичната напитка в страната стартира през 1965 г.

...
роизводството на емблематичната напитка в страната стартира през 1965 г.
Коментари Харесай

55 години Кока-Кола в България в 55 истории от 55 думи

роизводството на емблематичната напитка в страната започва през 1965 година и то за първи път с лого на кирилица. 55 години по-късно, водена от убеждението, че всеки един от нас има история с Кока-Кола през тези години, Системата на Кока-Кола в България кани 55 вдъхновяващи души, измежду които известни персони, инфлуенсъри, дългогодишни чиновници и сътрудници, да опишат собствен безценен спомен, обвързван с известната напитка в 55 думи.

Представяме историите на Любен Дилов-син, актрисата Силвия Петкова, Добринка Георгиева – Главен счетоводител в Кока-Кола ХБК България, Анастасис Ливеретос – BSS Finance Manager в Кока-Кола Хеленик Груп Ай Ти Сървисис и Светлана Димитрова - Старши Бранд управител "Газирани питиета " в Кока-Кола България.

 Любен Дилов-син, публицист и публицист
1979. Баща ми и нобелистът Гюнтер Грас седят в софийско кафене. Зяпат фабрична табела с надпис „ Coca-Cola няма”. Немецът не схваща за какво някой ще прави табели да популяризира нещо, което го няма. Мисли, че е комерсиална ловкост. Баща ми изяснява, че просто Coca-Cola няма и не е имало. Два разграничени свята, свързани от едно лого.

 Силвия Петкова, актриса
Момчето в капанчето на плажа ми подава торбичка със сандвичи и няколко кенчета Coca-Cola. „ Пазете са от гларусите – намига ми – тази година са изключително крадливи! “ Помислих, че флиртува с мен...

Седим на плажа двамата със сина ми, сръбвам Coca-Cola и виждам невярващо към отдалечаващите се в небето гларуси, понесли в големите си клюнове всичката храна.

 Добринка Георгиева, Главен счетоводител, Кока-Кола ХБК България
Част съм от Кока-Кола към този момент 33 години – повече от възрастта на щерка ми. Още като младеж бях пословична с любовта си към тази напитка – приятелите ми се майтапиха, че един ден Coca-Cola ще тече в дома ми. Истината е, че Coca-Cola потече в сърцето ми. Газирана, сладка, удовлетворявяща. Емоционална и вдъхновяваща. Такава е моята Кока-Кола.

 Анастасис Ливеретос,BSS Finance Manager, Кока-Кола Хеленик Груп Ай Ти Сървисис
15 години, 4 континента, 7 позиции. Невероятно и неспиращо прекарване и личностно развиване. Присъединих се към Кока-Кола ХБК през 2005 година в Гърция. След Кипър и Русия, стигнах до България през 2011 година София се трансформира в дом за мен и фамилията ми. Привилегия е да работя в компания, която поддържа толкоз доста локалните общности.

 Светлана Димитрова, Старши Бранд управител
За мен Coca-Cola е споделена еднаквост, полезности, пристрастеност, обич, игрище, дом, семейство. Страхотна опция професионално и персонално. За 12 години в компанията имах опция да работя за всички марки и да им оказа помощ да порастват, до момента в който израствах дружно с тях. Горда съм и признателна да бъда част от историята на Coca-Cola и от нейното бъдеще.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР