Рохан Тейлър ще стане главен треньор на плувния отбор на

...
Рохан Тейлър ще стане главен треньор на плувния отбор на
Коментари Харесай

Главният треньор на австралийските плувни национали напуска преди Олимпиадата

Рохан Тейлър ще стане основен треньор на плувния тим на Австралия за Олимпиадата в Токио, откакто Джако Верхаерен разгласи, че ще се върне вкъщи в Холандия заради персонални аргументи. Верхаерен трябваше да приключи визитата си в Австралия, откакто договорът му с Австралийската федерация по плуване изтече след Игрите в Токио.

След като Олимпиадата беше отсрочена за 2021 година поради ковид, Верхаерен сподели, че е взел сложното решение да замине през септември със фамилията си. Тейлър, някогашният треньор на трикратния олимпийски златен медалист Лейзъл Джоунс, поема неговата работа в този момент.

Верхаерен, някогашен основен треньор на холандските национали, въодушевил харесването на олимпийските първенци Питър ван ден Хугенбанд и Инге Де Бройн, съживи плуването в Австралия, откакто пое тима през 2014 година

“Опитах се да диря способи за разширение, само че вие не можете да вършиме взаимни отстъпки в среда с висока продуктивност, нито желаех да изобличавам фамилията си “, сподели Верхаерен в изказване.

“За мен е чест, че имах опцията да работя с този необикновен плувен тим и нация съвсем седем години и съм убеден, че има доста положителни хора в близост, които да подсигуряват непрекъснатия триумф на плуването в тази страна и, че тимът е подготвен да се изправи пред всяко предизвикателство”, добави той.

Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР