Рохан Бопана несъмнено е една от най-знаковите фигури за мъжките

...
Рохан Бопана несъмнено е една от най-знаковите фигури за мъжките
Коментари Харесай

Годините са само число: Бопана е новият най-възрастен финалист в историята на Големия шлем!

Рохан Бопана безспорно е една от най-знаковите фигури за мъжките двойки през последните две десетилетия. 43-годишният индиец дълги години си партнираше сполучливо със своя съотечественик Махеш Бупати, като двамата завоюваха съвсем всичко в тениса, само че не и купа от Големия шлем. Бупати от дълго време към този момент не е на корта, само че неговият някогашен сътрудник изживява една от най-силните си години в кариерата въобще.

Бопана наскоро беше напът да напусне топ 50 на класацията при каретата, само че изживява втора младост, откогато през този сезон се събра в двойка с Матю Ебдън и справедливо се завърна назад измежду първите 10. 24-кратният ATP първенец и австралиецът наскоро завоюваха купата на Мастърса в Индиън Уелс, което трансформира ветерана в най-възрастния първенец от тази категория, а през вчерашния ден той реализира следващо историческо достижение, откакто дружно с Ебдън надделяха французите Никола Маю и Пиер-Юг Ербер в 1/2-финалите на US Open.

По този метод Бопана към този момент държи и върха за най-възрастен финалист в Шлема със своите 43 години и 6 месеца, изпреварвайки именития канадец Даниел Нестор с малко повече от 2 месеца. Любопитното е, че единственият " мейджър " край на Рохан е изигран точно в Ню Йорк, когато дружно с Айсам-Ул-Хак Куреши губят в два тайбрека от близнаците Браян, тъй че би било един необикновен състезателен героизъм, в случай че индиецът вземе своя реванш 13 години по-късно и по този начин още веднъж пренапише историята на тениса. 

Самият заключителен конфликт ще опълчи Бопана и Ебдън на Джо Солсбъри и Раджийв Рам, които са първенците от последните две издания на шампионата и привидно са любимци в мача, само че конспирация на корта несъмнено няма да липсва и бихте могли да наблюдавате борбата през днешния ден от 19:00 часа българско време в ефира на Евроспорт.

By making the US Open Men’s Doubles final, Rohan Bopanna AGED 43, is the oldest man EVER to make a Major final.

What an achievement!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР