Родственицата на Васил Левски - Христина Богданова поднесе цветя пред

...
Родственицата на Васил Левски - Христина Богданова поднесе цветя пред
Коментари Харесай

Родственица на Левски разказва как майката на Апостола, когато разбрала за смъртта му отишла до стария сандък в дома си и извадила...

Родственицата на Васил Левски - Христина Богданова сервира цветя пред паметника на Апостола в деня, в който цяла България празнува гибелта му и разкри неповторими детайлности за това по какъв начин е схванала майка му за гибелта на сина си и какво се пази и до ден сегашен от него. " Той е голяма горделивост и чест за мен. Точната дата, на която е обесен Левски е 6 февруари. Това е по спомените, които са непокътнати от нашите роднини. Баба Гина, като усеща, че нещо се е случило, а никой в Карлово не смее да се изправи пред нея и да й каже, че синът й към този момент не е измежду живите, та един ден тя отива в храма и говорейки със свещеника, тя споделя:

„ Кажи ми какво става с моя наследник Васил? “ и той споделя, „ Не мога да те излъжа в Божия храм, наследник ти Васил не е измежду живите още от 6 февруари “, описа Богданова през Нова телевизия.   " Тя не споделя нито дума тогава, остава няколко минути неподвижна, след което се изправя, прибира се в дома си и вади от сандъка си косите на сина си, които пази 9 години от Великден 1864 година с неговата повеля, че един ден, когато той бъде погубен, да извади косите му и да ги опее и погребе вместо него. Тя се връща по-късно с тях, опява ги в действителност, само че сърце не й дава да ги зарови ", добави потомката на Левски.   " През 1907 година косите му са дарени на родствениците му. Така кичурите му се предават в фамилията му. 28 сме живите му роднини, които сме от дъщерите му Яна, Гина, София и най-малката Елена ", сподели Богданова.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР