Родопският град Чепеларе патентова като своя запазена марка Зеленото сърце

...
Родопският град Чепеларе патентова като своя запазена марка Зеленото сърце
Коментари Харесай

Чепеларе патентова рекламна марка „Зеленото сърце на България“

Родопският град Чепеларе патентова като своя запазена марка „ Зеленото сърце на България ". Общината създава нова туристическа тактика за налагане на Чепеларе като дестинация за климатолечение, състезателен, селски и еко туризъм.
„ Рекламният слоган " Зеленото сърце на България " ще показва Чепеларе като целогодишна туристическа дестинация. Тя обобщава неповторимите естествени дадености на региона. Условията за климатолечение са главен акцент в новата идея за развиване на туризма в общината “, обяснява  Костадин Беленозов - специалист в Туристическия информативен център.
„ Концепцията е подготвена. Концентрирана е върху климатолечението и се възползваме от даденостите на природата, от чистия въздух, който се получава по натурален път от иглолистните типове тук. Той е доста удобен за подобен вид лекуване. Това може да се потвърди от предходни години. В Чепеларе на мястото на един от хотелите е имало санаториум, в който са се лекували белодробни болести и бойците на Хитлер са идвали тук да се лекуват. Има такива документи. Даже един студент беше писал дипломна работа върху това нещо и може да се потвърди. Сега привличаме експерти, които да създадат замерване на въздуха, да се сертифицира всичко това и да излезем с подготвен туристически артикул “, разясни Беленозов.
Другият фокус на тактиката е върху капацитета за обезпечаване на условия за планинска подготовка за спортисти.
„ Предвижда се възобновяване на спортната база в общината за всички зимни спортове, а и освен. Искаме да се концентрираме напълно върху спорта. Искаме да подновим някои от нашите спортни бази, с цел да могат да се организират и интернационалните надпревари, да се одобряват значими надпревари и събития. За това е належащо самите бази да се реновират или надградят “, добави той.
Най-новите туристически атракции в Чепеларе са осъществени по българо-гръцки план - Музеят на родопския карст и паметникът на починалите във войните чепеларци - Малката Шипка.   
През сегашния зимен туристически сезон заетостта на хотелите на територията на общината е на 70%, като в Чепеларе туристите са най-вече българи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР