Родопски гайди, народни песни, много емоции и дори сълзи -

...
Родопски гайди, народни песни, много емоции и дори сълзи -
Коментари Харесай

Родопски гайди и прегръдки за бронзовите Тайбе Юсеин и Евелина Николова в София

Родопски гайди, национални песни, доста страсти и даже сълзи - по този начин бяха посрещнати двете български бронзови медалистки в битката от олимпийските игри в Токио - Тайбе Юсеин и Евелина Николова и техният треньор Петър Касабов.

На летище " София " своите героини чакаха освен най-близките, а и почитатели и именития петкратен международен първенец Александър Томов.

Снимка: Lap.bg

Българките не скриха сълзите си при срещата с най-близките, които не бяха виждали от 23 юли насам.

Очакванията към родните представителки в Токио бяха огромни. За оценки се пребориха единствено Юсеин и Николова, до момента в който Мими Христова и Миглена Селишка не съумяха да се класират за финалите в своите категории.

" Едва въздържам сълзите си. Много прелестно съм сюрпризиран, нека от ден на ден се случват такива посрещания и да даваме мотив за наслади на хората. Удовлетворението е огромно по простата причина, че го чакахме доста. Щастлив съм. Винаги желая още и знам, че постоянно можем да реализираме още малко. Горд съм, че съм отпред на този тим. Трудно ми е да осмисля триумфа. Сега идваме и по-късно дълго пътешестване е мъчно да приказвам. Като виждам какво посрещане имахме обаче, разбирам, че сме създали нещо огромно. Тези медали са доста изстрадани и се веселя, че успяхме да се преборим за тях. Повече спечелихме на тези Игри, тъй като всички пораснахме на това съревнование ", съобщи Касабов.

Той не разкри дали ще продължи да бъде треньор на женския народен отбор.

Снимка: Lap.bg

" Нямам визия какво е бъдещето на женската битка. Засега мисля да си умря. Дано имаме здраве и шанс. Нека да се нарадваме на триумфа, пък бъдещето ще го решаваме, когато му пристигна времето. Това са млади девойки с задоволително опит, които се надявам да съберат сили и да продължат нагоре. Ние сме едно огромно семейство. Всяка една си преживяваше и успехите, и загубите. Никога не сме имали два медала от женската битка. Да, не са златни и сребърни, само че всяка една от тях си заслужаваше. Тайбе до последно не знаеше дали ще взе участие. Тя към момента не може да си свие крайници на оптималната степен. Това са стоманени девойки и се веселя, че толкоз дълго време съм работил с тях ", сподели той.

С лека мъка от изпуснатия късмет да се бори за купата от олимпийските игри дойде у нас Тайбе Юсеин.

" Мисля си за полуфиналната среща и от ден на ден си давам сметка, че аз в действителност направих това, което можах. Опитах се да надскоча себе си, само че просто японката бе доста добре готова за срещата с мен. Каквото аз можах направих, само че просто тя не ми даде опция ", сподели тя.

Снимка: Lap.bg

Евелина Николова дефинира своето показване в Токио като трамплин за нови върхове.

" В момента се усещам доста щастлива, тъй като видях усмивките на всички тези хора, които ме посрещнаха. Видях и всички известия, които ми писаха. Вече стартирам да чувствам какво към постигнала. " Успях, извоювах си го, преборих се ", това бяха думите, които си споделих след спечелването на бронза. Пътят беше доста сложен, доста дълъг, само че в това време имах и доста прелестни моменти. Бих споделила, че си заслужаваше всичко ", съобщи тя и загатна, че евентуално кариерата ѝ ще продължи най-малко до олимпийските игри в Париж през 2024 година

Снимка: Lap.bg
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР