Родопи Еко Проджектс ЕООД - Златоград, е новият концесионер на

...
Родопи Еко Проджектс ЕООД - Златоград, е новият концесионер на
Коментари Харесай

Прехвърлиха концесиите на три рудника в Златоград

" Родопи Еко Проджектс " ЕООД - Златоград, е новият концесионер на сектор " Мързян-север " от находище " Мързян ". Дружеството е също по този начин новият концесионер на находище " Шумачевски дол-Андроу ", както и на сектор " Южна Петровица " на находище " Гюдюрска ". Това реши Министерският съвет на днешното си съвещание, одобрявайки поисканата от предходния концесионер смяна. 
Едноличен притежател на сдружението е " Минстрой Холдинг " АД на проф. Николай Вълканов.
И в трите залежи се добиват оловно-цинкови руди. Концесиите на първите две са предоставени през 2004 година за период от по 35 години на " Горубсо-Златоград " АД.
Концесията за сектор " Южна Петровица " е предоставена през 2004 година за 12 години на " Горубсо-Златоград " АД, а през 2014 година срокът на предоставената концесия е удължен с още 15 години.
С днешните решения на Министерски съвет правата и отговорностите по трите концесии се трансферират напълно на " Родопи Еко Проджектс " ЕООД. Условията по концесионните контракти остават без смяна, се сочи в държавното прессъобщение.
Прехвърлянето на процедура е единствено официално, защото " Родопи Еко Проджектс " е приемник на заличеното " Горубсо – Златоград " АД. Едноличен притежател на двете сдружения е " Минстрой Холдинг " АД.   
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР