Родопчанин счупи рекорда преди дни. Спечели половин милион лева от

...
Родопчанин счупи рекорда преди дни. Спечели половин милион лева от
Коментари Харесай

Милионерска треска в Родопите!

Родопчанин счупи върха преди дни. Спечели половин милион лв. от билетче на шанса, а като си взе чека показа: преди този момент щерка му сграбчила 100 000 лв., а брачната половинка му - 10 бона…

И след тази история - още веднъж взрив на търкащите мераклии из района.

Милионерска тресчица има по празниците в Кърджали и Смолян. Това споделят продавачи на „ благополучие “ от павилиончета и магазини, предлагащи картонени произведения, пращащи облаги в джобовете на нашенци, написа 24rodopi.com.

Който си има късмет…
„ Има по-голям възторг по отношение на други месеци. Това е наблюдението ми. Повече хора купуват билетчета. Редовните пък вземат най-малко по едно в допълнение. Май нашенци имат вяра, че по празници в действителност стават чудеса и могат бързо да се замогнат “, споделя служителка в будка в Кърджали.

Допълва и друго забавно нещо. „ Който си има късмет-си има. Забелязала съм, че хората, които печелят, постоянно печелят. Различни суми, само че празно няма. Рядко губят. При мен най-голямата облага е била в размер на 10 000 лв.. Иначе десетки от по 1000 и 500 лв. “, споделя дамата.

„ Всеки ден хората търкат билетчета. И печелят, не постоянно огромни суми, само че все пак”. Думите са на кмета на селото на късметлиите. Егрек се намира на броени километри от границата с Гърция, някои могат с право да кажат- „ в тъча на държавата”.

Две дами обаче завоюваха общо 300 бона от Националната лотария. Други „ през ден” инкасират облаги от порядъка на 200-500 лв.. „ Търкането на билетчета може да се трансформира в главен приход. Който си има шанс, има си”, майтапят се в крумовградското село.

За да се завоюва огромният
джакпот от националната лотария би трябвало да се изтеглят 1 700 000 билета при 3 млн. тираж от една серия, което е непростим риск и води до неосъзнато пристрастяване с минимални шансове за облага. Това пресмятат експерти по „ зависимости”, в това число и хазартни.

Бабите стопираха да плетат
Помните ли какъв брой хубаво и просто бе преди време. Бабите плетяха непрекъснато, а сега… Сега вместо чорапи по празниците, подаряват билетчета от
лотарията. И пожелават: „ Търкай, баба, търкай, барем ти се оправи животът. Нашата свърши към този момент “.

Съвсем друго си бе с вълнени чорапи. Сигурна облага, най-малко за краката. Сега даже дарът е въпрос на шанс. Я го има, я не. В смисъл-печалбата.

„ Имала съм клиенти, които са харчили по 50 лв. за билети. Търкат и купуват отново. Това не са хора с благоприятни условия. Взели са заплатите и пробват шанса си. Работят за по 700-800 лв..

Споделят ми, че е копнеж. Надежда, че там в купчината се крие това билетче, което ще промени живота им. Избират ги по няколко минути”, споделя продавачка в „ будка за мечти” в Смолян.

В едно шарено картонче е заложена цялата тъга на един непрекъснато прецакван народ, който е съкрушен от личната си народопсихология. Това е обликът на индивида, който е не запомнил да се бори или просто в никакъв случай не го е правил. Той чака. Него го прее… цакват всеки ден, само че той чака.

Търка ли търка билетчета и е уверен, че като похарчи половината си „ имане” за тях, то ще стане изобилно богат. „ Хляб и зрелища” към този момент не съществуват, останаха „ Смачкани от живота муцуни с чекове в ръце”.

Родопчани заделят от фамилния бюджет по към 30 лв.
на седмица за… лотарийни билетчета. Това признават десетки поданици в регионалните центрове Смолян и Кърджали. Водещо в манията по „ огромното търкане” на нашенци несъмнено е облагата.

„ Ежедневно виждат по всички малките екрани реклами за „ новите милионери” и купуват от всички типове игри, даже за всеки член на фамилията. Някои споделят, че даже вземат билетчета, с цел да създадат подарък на непосредствен човек”, разясняват продавачи на оборотни павилиони, предлагащи шарените изкушения с „ огромните печалби”.

16 месеца затвор – „ облага “ от „ Съкровището на фараона “
16 месеца в пандиза „ завоюва “ от билетчета на шанса родопчанин. Мъжът отмъкнал 16 картончета от играта „ Съкровището на фараона “. Дали ги е изтъркал и има ли облага или не, към този момент няма никакво значение. След кражбата от магазин, безработният го сполетя наказване. „ Златните пирамиди “ го пратиха на „ топло “ за година и 4 месеца.

Колко по-лесно щеше да е бабите отново да плетат чорапи и терлици, вместо да гледат ухилените, с изчезнали зъби в устите, нови милионери, позиращи с чекове в ръце…

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР