Родното винопроизводство предлага все повече изненади за винения ценител. Винарните

...
Родното винопроизводство предлага все повече изненади за винения ценител. Винарните
Коментари Харесай

Производители налагат алтернативи на класическата коркова тапа в български вина

Родното винопроизводство предлага от ден на ден изненади за винения познавач. Винарните не пестят средства и старания в основаването на висококачествени виновност в по-модерен жанр и комплексност. В петък предходната седмица дебют направиха още две виновност, последващи тази наклонност. Това са новите червени PIXELS на New Bloom Winery. Главният енолог на винарната Владимир Влъчков и топсомелиери зарязаха лозето в Найден Герово, пловдивско, както традицията повелява, а по-късно пробваха новите виновност.

PIXELS от сорта Регент и PIXELS от сорта Сира се създават от напълно лични лозови масиви на New Bloom Winery към с. Найден Герово, Тракийска равнина. Те също се затварят с неповторимата трипластова запушалка Ardea Seal, която се състои от три детайла: вътрешно тяло, външна обвивка и специфичен „ щит”, който е в най-долната част на тапата и разрешава надзор на кислорода в бутилката. Тапата се приема за опция на класическия корк, с доста ниска въздушна пропускливост, предпазваща виното от външни въздействия, прахуляк и други. Подобна запушалка се употребява за скъпите френски виновност от най-висококачествените лозя на Кот д'Ор и Шабли в Бургундия, в категорията гранд крю.



Сред винените специалисти, които пробваха първи PIXELS Регент и PIXELS Сира бяха Вихрен Велков, Сомелиер на България за 2012 и Георги Михов, Сомелиер на България за 2011 и интернационален винен оценител. Те споделиха, че винената просвета на българина се покачва и ще се търсят от ден на ден виновност от по-редки и ексцентрични сортове. Според специалистите точно предлагането на повече висококачествени виновност в ценовия клас 10-12 лв. ще увеличи потреблението и ще притегли повече фенове на напитката.



New Bloom Winery си слага за цел да показа българското винопроизводство от Тракийска равнина в нов, по-модерен жанр. Екипът се стреми да основава вкусни виновност като съчетава тероарните и сортовите особености с новаторските технологии във винарството. Експертите работят със лични лозови масиви – близо 6000 дка и 14 друга сорта, измежду които Совиньон блан, Шардоне, Каберне Совиньон, Мерло. Това разрешава прецизен надзор от производството на суровината до крайния артикул. New Bloom Winery са единствените към този момент у нас, които отглеждат и немските сортове Дорнфелдер и Регент, които дават доста положителни резултати в българския тероар, показват специалистите. Ежегодно виновността на избата от Съединение носят куп оценки от влиятелни интернационалните състезания измежду които Los Angelis International Wine Competition, Mundus Vini, Concours Mondial de Bruxelles, Vinalies Internationales и други. Портфолиото на New Bloom Winery е разпределено в сериите Verano Azur, PIXELS и Face to Face (F2F).



Платен материал

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР