Родното първенство се подновява този уикенд. Едва ли има по-обещаващо

...
Родното първенство се подновява този уикенд. Едва ли има по-обещаващо
Коментари Харесай

Преди Левски - ЦСКА: Предимството на сините е осезателно

Родното състезание се възобновява този уикенд. Едва ли има по-обещаващо начало от конфликт сред Левски и ЦСКА. Двубоят е от изключителна значимост и за двата тима. Финансовото състояние на " Герена " е неразбираемо. Изпълнителният шеф Павел Колев към този момент на няколко път разгласи, че хоризонтът пред клуба е пай. Въпреки проблемите по високите етажи, " сините " се показаха на равнище по време на зимната подготовка. Тимът завоюва три контроли и загуби едвам една. " Червените " бяха на другия полюс. Отборът на Милош Крушчич записа ужасяващи резултати в Испания - четири провали и едно тъждество при голова разлика 0:11. Резонно, треньорът и играчите понесоха съществени рецензии за представянето си.

В сходни дербита моментната форма не е значима. Редица пъти сме ставали свидели в конфликтите сред Левски и ЦСКА по какъв начин считаният за новобранец в мача демонстрира повече хъс, предпочитание и темперамент и стига до успеха.
 Левски реализира задачата си, продаде над 2000 абонаментни карти
Левски реализира задачата си, продаде над 2000 абонаментни карти

Феновете се активизираха!

Ролята на треньорите и водачите на двата отбора е доста значима. Смеем да твърдим, че в този аспект, както и чисто спортно-технически превъзходството на " сините " е осезателно.

ВРАТАРИ

Милан Миятович и Густаво Бусато са вратарите с най-вече сухи мрежи от началото на сезона в елита. Черногорецът завоюва борбата за титулярно място с Николай Михайлов още през лятото, до момента в който бразилецът стори това с Витаутас Черниаускас в течение на сезона. Опитът е на страната на Миятович. Милан е постоянен, а това оказва помощ и на отбраната пред него. До момента не е направил съдбовни неточности, а в подготовката сподели, че се намира в отлична форма. Не по този начин стоят нещата при Бусато. Стражът бе подценяван първоначално, а любопитно е, че през лятото първо бе отхвърлен от втородивизионния Септември, след което мина на " Армията ". Бележи забележителен напредък. По време на контролите на няколко пъти позволи неточности, а и недоразумение с защитата пред него, което докара до леки голове във вратата на ЦСКА. Въпреки относително положителното показване на Бусато, считаме, че преимуществото тук е на страната на Милан Миятович.
 Снимка 465830
Източник:

ЗАЩИТА

Петър Хубчев залагаше на една и съща четворка в отбрана от началото на сезона. Важна роля в състава играят бековете - Живко Миланов и Иван Горанов. Двамата са изнесени в предни позиции и постоянно вземат участие в организирането на офанзивите. Освен това са и постоянни в отбрана. Имат и лидерски качества. Холмар Ейолфсон е константна големина. Безспорно най-хубавият централен бранител у нас, макар тежката травма, която лекуваше дълго време. Все още не е ясно кой ще бъде негов сътрудник в дербито. Вариантите са два - Нуно Рейш или Мартин Райнов. Смятаме, че Хубчев въпреки всичко ще заложи на португалеца. Който и от двамата да играе, Левски ще има преимущество в изнасянето на топката.
 Снимка 464734
Източник:

ЦСКА демонстрира съществени съмнения в защита. Не по този начин стояха нещата през есента, когато Крушчич пое тима. Очертава се като титуляри в сърцето на защитата да стартират Раул Албентоса и Петър Занев. Ако испанецът не успее да вземе присъединяване в срещата, това би било огромен проблем за " алените ". Испанецът лекува контузия в петата, а другите възможности му са Божидар Чорбаджийски и Пламен Гълъбов. Чорбаджийски несъмнено не е на нужното равнище след завръщането си от наем във ФКСБ. Албентоса бързо се трансформира в любим на почитателите на " алените ", само че и той демонстрира съмнения. В течение на сезона няколко съществени негови неточности коставаха точки на тима. По бековете най-вероятно ще са Иван Турицов и Брадли Мазику, които несъмнено отстъпват във всяко отношение на " сините " крайни бранители.
 Снимка 440926
Източник:

ХАЛФОВЕ

Левски укрепи съществено халфовата си линия през зимата. Бяха привлечени Симеон Славчев и Стайн Спиерингс. Очертава се Славчев да бъде един от основните играчи на Левски през полусезона. Към момента сътрудник на национала в средата на терена ще бъде Хали Тиам. Двамата ще внесат още по-голяма сигурност в отбранителен проект. Наличието на Мони ще изнесе играта на Левски по-напред. Славчев е надалеч по-добър в нападателен проект от Мартин Райнов. Умее да намира празните пространства, а по време на подготовката постоянно можеше да бъде забелязан да разтегля играта по фланговете с точни пасове. Има умения и пред гола, като не се опасява да пробва и удари от далечни дистанции.
 Снимка 464755
Източник:

Една от алтернативите пред Хубчев е на кой да заложи като плеймейкър. Опциите са три - Спиерингс, Франко Мазурек и Филипе Нашименто. Прогнозираме, че като титуляр ще излезе нидерландецът. Видно е, че Стайн още не се е приспособил, само че в контролите сподели положителни неща. Често се връщаше в обратно, с цел да провежда офанзивите на тим. Освен това дублираше и централния нападател, което създаваше предимство на Левски в противниковото наказателно поле. Показа, че има прекрасен взор върху играта и добър удар от далечна отдалеченост. Добри думи за моментната си форма заслужава и Филипе Нашименто. Португалецът изигра мощни мачове по време на подготовката и загатна, че може да бъде от изгода на Петър Хубчев. Силата му е в осъществяването на статични положения.

При ЦСКА погледите са вперени в новото попълнение Стефано Белтраме. Не е ясно обаче дали италианецът ще попадне измежду титулярните единадесет на Милош Крушчич за мача в събота. Определено той бе единственият ярък лъч в алената халфова линия през зимата. Включи се мощно в последните две контроли в Испания, а против Струмска популярност вкара и първия си гол за отбора. Очаква се в центъра на терена да играят Жанио Бикел и Валентин Антов. И двамата със мощно изразени отбранителни функционалности и без необикновен опит. Поради това считаме, че с съществуването на Славчев и Тиам, Левски има изразено преимущество в тази зона на терена.
 Али Соу се закани на Левски, чака дербито с неспокойствие
Али Соу се закани на Левски, чака дербито с неспокойствие

Гамбиецът е решен да вкара първото си попадение против " сините "

НАПАДАТЕЛИ

Петър Хубчев най-вероятно няма да може да разчита и на тримата си голмайстори в предни позиции. Найджъл Робърта и Станислав Иванов вкараха по 8 гола през есента, а Паулиньо се регистрира със 7. Нидерландецът обаче лекува травми и надали ще играе в събота. Това може да се окаже проблем за наставника на " сините ", защото Дени Алар продължава да бъде мистерия и изпитва съществени компликации пред гола. Станислав Костов към момента навлиза във форма. Той сподели положителни неща в контролите, само че си личеше, че му липсва игрови темп. Паулиньо и Иванов също разочароваха, само че ще играят против ЦСКА и на тях ще се разчита доста. Срещу себе си ще имат неуверени бекове, като смеем да предвиждаме, че огромна част от офанзивите на Левски ще бъдат отляво, където Турицов ще има тежката задача да се оправи с Паулиньо.
 Снимка 465276
Източник:

ЦСКА наподобява подвластен от Али Соу в предни позиции. Гамбиецът не бе на равнище в контролите, където продължаваше да изпуска и дребното положения, които ЦСКА сътвори. Евандро стартира чудесно сезона, само че след това формата му спадна. В Испания не сподели съвсем нищо. Рафаел Енрике би могъл да направи разликата, в случай че може да вземе присъединяване в срещата, тъй като другите други възможности са Вив Соломон-Отабор и Едвин Джеси. Нигериецът не е ясно по какви аргументи е футболист на ЦСКА, до момента в който ганаецът е надалеч от най-хубавото си равнище.
 Снимка 465750
Източник:

ТРЕНЬОРИТЕ

Огромното преимущество на Левски в дербито е Петър Хубчев. Едва ли има различен ментор, който да може да се оправи по-добре от него създалата се обстановка на " Герена ". " Сините " имат треньор с темперамент. Специалист, който, сигурни сме, към този момент е дал точните отговори на играчите по отношение на рецесията по високите етажи. Човек, на който футболистите сляпо имат вяра и за който са подготвени на всичко. Хубчев е наясно какъв брой значим е този мач за бъдещето на Левски. Качествата му ще оказват помощ ужасно доста на " сините " в този миг.
 Снимка 461639
Източник:

За Милош Крушчич това ще е първо дерби. Сърбинът има куп проблеми за решение, свързани с играта на тима. Опитът му е доста по-малък от този на сътрудника му. Напрежението сигурно ще е при него, тъй като е наясно, че след този мач може повече да не бъде треньор на ЦСКА. Въпреки думите на Ганчев, който застана зад тила му.
 Спортни публицисти в анкета на ТОПСПОРТ: Победа за Левски или тъждество в дербито против ЦСКА
Спортни публицисти в анкета на ТОПСПОРТ: Победа за Левски или тъждество в дербито против ЦСКА

Едва 10 прогнози за краен триумф на " армейците "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР