Родното първенство набира скорост - вече изминаха три кръга. Шампионът

...
Родното първенство набира скорост - вече изминаха три кръга. Шампионът
Коментари Харесай

Идеалният отбор на Първа лига за изминалия кръг

Родното състезание набира скорост - към този момент изминаха три кръга. Шампионът Лудогорец съблюдава “традицията” да потегля по-бавно в конкуренцията и записа втори следващ мач без победа - непредвидена загуба с 0:1 като хазаин на Локомотив (Пловдив). Единствено ЦСКА-София продължава без неточност - “червените” не срещнаха особени компликации с Дунав и победиха с 3:0. Левски също взе удобна победа - 2:0 при визитата на новака Ботев (Враца).

В дербито на Стара Загора Берое нямаше проблеми против Верея и взе триумф с 2:0 на “Трейс Арена”. Септември направи един от най-силните си мачове, откогато е още веднъж в елита и разгроми с 5:1 като посетител Черно море. Успех записа и Ботев (Пловдив) - 2:0 против Етър.

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - ЕТЪР 2:0
ВЕРЕЯ - БЕРОЕ 0:2
ЧЕРНО МОРЕ - СЕПТЕМВРИ 1:5
ЛУДОГОРЕЦ - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) 0:1
БОТЕВ (ВРАЦА) - ЛЕВСКИ 0:2
ЦСКА-СОФИЯ - ДУНАВ 3:0
СЛАВИЯ - ВИТОША 0:2



Мартин Луков (Локомотив Пловдив)
Вратарят на “смърфовете” направи забележителни неща на “Лудогорец Арена” против “орлите”. Младият пазач бе с основна роля за триумфа на отбора в Разград. Луков отрази 8 удара и съумя да избави дузпа на Клаудиу Кешерю. (I)

Йордан Минев (Ботев Пловдив)
Опитният защитник бе на извънредно огромна висота в мача с Етър. 37-годишният ляв бек не сбърка нито една обстановка и завоюва всички дуели, в които влезе с играчите на Красимир Балъков. С сходна игра мястото му измежду титулярите на “канарчетата” би трябвало да е непоклатимов, без значение от напредващата футболна възраст. (I)

Ерол Алкан (Берое)
Новото попълнение на Берое може да се окаже същински удар в селекцията на Александър Томаш. Бранителят се сработи мигновено със съотборниците си в отбрана и към този момент работи на доста високо равнище за родните стандарти. В градското дерби против Верея Алкан бе доста сигурен в отиграванията си в отбрана и дружно с Камен Хаджиев не позволиха почити никакви рискове пред Душан Перниш. Освен това играчът можеше да се разпише, само че ударът му с глава срещна гредата. (II)

Димитър Везалов (Локомотив Пловдив)
Защитникът на пловдивчани влезе в доста сериозна борба с нападателите на Лудогорец и в огромна част от случаите излезе победител. Във въздушните дуели бе непогрешим и обра всички топки, които бяха в неговия обхват. В последна сметка напъните му и тези на съотборницте му се овенчаха с триумф и изненадваща победа над “орлите” в Разград. (I)

Борис Секулич (ЦСКА-София)
Славакът се вписа извънредно бързо в състава на “червените”. Крайният защитник прави извънредно доста работа както в отбрана, по този начин и в нахлуване, където се разписа с асистенция, като тези дейности припомнят на играта на Антон Недялков в ЦСКА-София. (I)

Габриел Обертан (Левски)
Французинът за следващ път сподели, че е най-ключовият футболист за " сините ". Когато Обертан е във форма, качеството на играта на Левски се подвига извънредно доста. Срещу Ботев (Враца) атакуващият халф бе на равнище и оказа помощ много за триумфа против надъхания дилетант. (II)

 Ботев (Враца) - Левски @@@
Мартин Райнов (Берое)
Халфът на “зелените” е под пара. Националът на България се разписа във втори следващ мач. Той даде звук за лесния триумф с 2:0 над Верея в дербито на Стара Загора. Райнов се отличи с доста енергична игра в центъра на терена. (II)

Ивайло Лазаров (Витоша)
Халфът на “тигрите” бе с основна роля за значимия триумф на тима над Славия. Младият футболист направи невероятна асистенция за първия гол на Даниел Кутев. Силно усещане направи и доста дисциплинираната му игра в отбранителен проект, което оказа помощ на Витоша да резервира “суха” мрежа на стадион “Васил Левски”. (I)

Даниел Кутев (Витоша)

Крилото направи необикновен мач против Славия на “Васил Левски”. Нападателят вкара два гола, като самичък реши изхода от конфликта с тима на Златомир Загорчич. Кутев бе близо и до хеттрик, само че горната греда му попречи да се изравни с Гади на върха при стрелците в Първа лига. (I)

 Славия - Витоша 0:2 @@@
Кирил Десподов (ЦСКА-София)
Крилото на “червените” несъмнено е най-качественият млад български футболист сега. Трудно е да се повярва, че Десподов е едвам на 21 години, като се има поради методът, по които играе напоследък. Срещу Дунав Кирил се регистрира с отличен гол, при който първо се освободи елегантно от бранител, а по-късно с неспасяем шут прониза Станислав Антонов. (I)

Крис Гади (Септември)
Французинът се подигра на отбраната на “моряците”. Нападателят заби три гола в мрежата на Благой Макенджиев. Гади бе подложен на върха на септемврийската офанзива от Николай Митов и с това решение той завоюва конфликта с Илиан Илиев. (I)

*В скоби е броят пъти, в които играчът е попадал в идеалния тим

Добре играха още:
Ратко Мутафчийски (Витоша)
Здравко Димитров (Септември)
Борис Галчев (Септември)
Мартин Камбуров (Берое)
Жерсон Кабрал (Левски)
Мауридес (ЦСКА-София)

Временно класиране по брой избирания в идеалния тим
1. Ерол Алкан (Берое) - II, III
Мартин Райнов (Берое) - II, III
Габриел Обертан (Левски) - I, III

2. Даниел Кайзер (Ботев) - I
Жеферсон (ЦСКА-София) - I
Иво Иванов (Верея) - I
Давид Яблонски (Левски) - I
Сисиньо (Лудогорец) - I
Едвин Джеси (ЦСКА-София) - I
Светослав Дяков (Лудогорец) - I
Галин Иванов (Славия) - I
Стефан Христов (Витоша) - I
Мартин Камбуров (Берое) - I
Витаутас Черниаускас (ЦСКА-София) - II
Димитър Велковски (Славия) - II
Мартин Ковачев (Дунав) - II
Крум Стоянов (Етър) - II
Марселоньо (Лудогорец) - II
Васил Шопов (Ботев) - II
Борислав Балджийски (Дунав) - II
Стивън Петков (Ботев) - II
Георги Йомов (Славия) - II
Мартин Луков (Локомотив Пловдив) - III
Йордан Минев (Ботев) - - III
Димитър Везалов (Локомотив Пловдив) - III
Борис Секулич (ЦСКА-София) - III
Ивайло Лазаров (Витоша) - III
Даниел Кутев - (Витоша) - III
Крис Гади (Септември) - III
Кирил Десподов (ЦСКА-София) - III
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР