Родното място на най-добрия зелен чай. Град Синян, който се

...
Родното място на най-добрия зелен чай. Град Синян, който се
Коментари Харесай

Родното място на най-добрия зелен чай

Родното място на най-хубавия зелен чай. Град Синян, който се намира в централната китайска провинция Хънан, е най-хубавото място за произвеждане на един от десетте най-известни чая в Китай.   В средата на март температурата се покачва и пролетта оцветява чаените планини в зелено.

Планината Cheyun е главната индустриална зона на известния чай Xinyang Maojian Още по времето на династията Тан (618-907), императрица Ву Зетян избира чая от планината и построява специфична кула за сушене на чаените листа.

През 1915 година Xinyang Maojian е разгласен за най-хубавия чай в света на Световното ревю в Панама и става прочут като „ цар на зеления чай “.

Местните поданици са създали екологична градина, където чаените насаждения порастват измежду чиста природа. Наближаващият китайски фестивал Qingming (който се пада на 5 април тази година) е сигнал за прибиране на пролетния чай. През този интервал чаят е най-нежен и благоуханен.

Чаените листенца са щедро покрити с бели власинки. Те са тънки, нежни и симетрично завършени. Сравнявайки го с други известни типове зелен чай, листата на Мао Джиан са относително дребни, само че доста ароматни.

Чаят Xinyang Maojian е изключително подобаващ като релаксираща напитка след претрупан ден.

 

# Родното място на най-хубавия зелен чай

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР