Родното място на Георги Парцалев – град Левски, отново се

...
Родното място на Георги Парцалев – град Левски, отново се
Коментари Харесай

В града на Парцалев отново стягат фестивала Гергьовски люлки

Родното място на Георги Парцалев – град Левски, още веднъж се готви да посрещне фенове на българския фолклор от Северна България. С организацията на шестото издание на фолклорния фестивал „ Гергьовски люлки “ са се заели локалното читалище, кръстено на огромния български артист, и общинската администрация.

По традиция фестивалът се организира на 1 май и постоянно се трансформира в празник за дребни и огромни артисти и танцьори. Той има спортен темперамент , а задачата му е да намери, запази и разпространява северняшкото фолклорно завещание. Ограничения за възрастта на участниците няма. Регламентът на фестивала е оповестен на интернет уеб страницата на Община Левски. Той е в два раздела – за реализатори на изворен фолклор и за реализатори на обработени национални песни и хора. Ще бъдат оценени и достоверните носии, с които се явяват участниците в разделите за изворен фолклор. Срокът за записване на самостоятелни реализатори и сформира, които желаят да покажат какво могат на сцената в град Левски, е 15 април.

В миналогодишното издание на „ Гергьовски люлки “ участваха 125 певчески и танцови сформира и самостоятелни реализатори от градовете и общините Плевен, Свищов, Габрово, Летница, Пордим, Тетевен, Павликени, Белене. Възрастта на участниците беше от 4 до 87 години. Фестивалът се организира под мотото „ Нека има мир и обич в сърцата! “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР