Родният изпълнител заграби германския рапър от турски произход Съмър Сем

...
Родният изпълнител заграби германския рапър от турски произход Съмър Сем
Коментари Харесай

Криско прави хитове на чужд гръб, окраде германски рапър

Родният реализатор заграби немския рапър от турски генезис Съмър Сем Cem, който преди няколко месеца пусна най-големия си шлагер " Тамън, тъкмо ". Родният създател с микрофон взе паметната фраза " Тамън, тъкмо " и я вкара във втория си дует със Слави Трифонов " Едно ферари модел 2019 ".

Германският рапър, който се върти по нощните заведения в цяла Европа, непрекъснато повтаря фразата в парчето си и действително единствено това се запомня от песента. Подрастващите мощно се дивят на ритъма и въодушевленията по шлагера доближиха и България. Вероятно това е предизвикало Криско да я запее паралелно до Слави:

" Ш-ш, безшумно! Сакън, сакън!

С теб ще си паснеме... 

Тамън, тъкмо! 

И тая рокля ти стои... 

Тамън, тъкмо!

И тез` пари в джоба ми са... 

Тамън, тъкмо! "

Музикалната кражба незабавно беше видяна от музикални почитатели, които намръщиха вежди против плагиатството на габровския рапър. И до момента в който Криско и Слави събират с възродения си чалга шлагер съвсем 6 милиона гледания, то Summer Cem може да се похвали с главозамайващите 103 милиона.  " Криско, не стига че пропя чалга, само че и стартира като чалгарите да крадеш непознати песни. Чакаме първите ти кючеци ", скочиха на изпълнителя гневни почитатели в обществените мрежи.

Случаят с " Тамън, тъкмо " не е първото интелектуално заимстване, което Криско прави на родния музикален хоризонт. Песента на дуета му със Слави Трифонов, която се трансформира в мегахита на 2018 година и има над 23 милиона гледания в " Ютюб ", също се оказа поокрадена. Тя в действителност е кавър на остарялата ромска чалга " Тошка " в осъществяване на Щилян и оркестър " Китка ".

" Слави пее моя текст: " Както те обичам, ще те открадна, а в случай че не мога, ще ги убия ". Очаквах да ми звънне най-малко от почитание, тъй като се и познаваме. Доколкото разбрах, Криско е продуцентът, Слави си е изпял частта и нямам доверие да върви по участия, само че виж, Криско изкарва пари от участия, на които пее песента. Той сигурно трябваше да ми се обади ", възнегодува пред " България Днес "  Щилян.

Пак предходната година Криско възроди и друго остаряло парче - " Искам да бъда с теб "  на Мишо Шамара и " Антибиотика ". Той го изпя в дует с протежето си Тита, само че след това Мишо Шамара изясни, че е дал благословията си за възраждането на шлагера. Проблемите със заимствани текстове и мелодии не стопират дотук. Песента на Криско " Лош или добър " поразително наподобява на " Кавали " на сръбския артист Раста. Още през 2013 година Криско беше упрекнат в музикална кражба. Парчето му Drop some (игра на думи, които на български звучат " Дроб съм ", т.е. напил съм се много) е заимствано от оригинала " Кучко, по-добре ми върни парите " на американския рапър Тайга.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР