Родният град на предците на турско-германската футболна звезда Месут Йозил

...
Родният град на предците на турско-германската футболна звезда Месут Йозил
Коментари Харесай

Турски град сменя билборд на Йозил с екипа на бундестима със снимката му с Ердоган

Родният град на предците на турско-германската футболна звезда Месут Йозил скоро ще размени билборд със фотографията му с екипа на немския народен тим с другата, на която той е с президента Реджеп Тайип Ердоган, написа БГНЕС.

" Отстраняваме тази фотография и ще сложим неговата фотография с нашия президент Ердоган ", сподели кметът на Деврек Мустафа Семерчъ пред организация " Демирьорен ".
Деврек е регион на северната турска провинция Зонгулдак, който е прочут със своите ръчно изработвани дървени бастуни. Градът е преименувал основната си улица на името на Месут Йозил, откакто той се прочу с триумфите си в Германия. Също по този начин беше подложен огромен билборд със фотографията на Йозил. Семейството на Йозил е родом от Хисируоглу, село в региона, което беше посетено от футболната звезда през 2011 година, когато играеше в Реал Мадрид.
" Гордеем се с решението на Месут да се отдръпна от националния тим на Германия. Обичаме го толкоз доста, колкото хората в това село. Ние го поддържаме ", сподели главата на селото Абдурахман Яназ.
Сердар Йозтюрк, различен локален гражданин, съобщи, че са играли футбол с Йозил още като деца и сподели пред Агенцията, че звездата е жертва в Германия. " Критиката против него беше несправедлива. Той играе значима роля, когато Германия завоюва Световното състезание през 2014 година ", сподели Йозтюрк.

Припомняме, че Йозил, който има турски корени, само че е роден в Германия, беше подложен на яростни офанзиви, откакто театралничи за фотография с Ердоган през май.
" С тежко сърце и след многото размишления, заради скорошни събития няма да играя повече за Германия на интернационално равнище, до момента в който изпитвам това възприятие на расизъм и пренебрежение ", уточни футболистът в изказване в обществените мрежи.
Решението му беше приветствано в Twitter от турския министър на правораздаването Абдюлхамит Гюл. Улрике Демер, говотиле на немския канцлер Ангела Меркел, сподели, че немският върховен политик „ високо цени Йозил “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР