Родният град на македонския премиер Зоран Заев посреща министър-председателя Бойко

...
Родният град на македонския премиер Зоран Заев посреща министър-председателя Бойко
Коментари Харесай

Отпаднаха 7-левовите разговори с Македония

Родният град на македонския министър председател Зоран Заев посреща министър-председателя Бойко Борисов и 11 министри и за пръв път двете държавни управления ще заседават взаимно.

Срещата на двата кабинета ще стартира с диалози на четири очи сред министър-председателите Бойко Борисов и Зоран Заев, последвани от пленарно съвещание.

Борисов и Заев сервираха венци пред паметника на македонския президент Борис Трайковски, който почина при злополука през 2004 година

Очаква се да бъдат подписани девет документа за двустранно съдействие в региона на външната политика, вложенията, енергетиката, защитата, туризма, телекомуникациите, инфраструктурата и реакцията при бедствия.

Най-голям е ползата към съглашението в областта на известията . Двете страни ще подпишат меморандум за съгласие, с който да подтикват мобилните оператори на двете страни да смъкват цените за роуминг .

Идеята е диалозите с Македония да паднат до равнищата на тези, на които приказваме с целия Европейски съюз . В момента цените на телекомите са същинско наказване. Цената на минута доближава 7 лв. , а интернетът - към 25 лева на мегабайт . /Марица.бг
тагове 7-левови диалози македония
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР