Родният дом на президента Румен Радев в хасковското село Славяново

...
Родният дом на президента Румен Радев в хасковското село Славяново
Коментари Харесай

Крият огнен ад в Славяново! Пожар изпепели къщата на родителите на президента Радев, едва ги спасили тях

Родният дом на президента Румен Радев в хасковското село Славяново горял като факла през лятото на 2016 година, твърди „ Ретро “. Огненото злополучие се разразило, до момента в който родителите на президента си били у дома, и едвам не лишило животите им.

Причината за адския пожар и до ден-днешен била незнайна, само че бедствието изправило на нокти цялата махала. Огънят първо тръгнал от градината, а след това обхванал и едната част на къщата, обгаряйки изцяло мазилката й. Единствено бързата реакция на огнеборците от Хасково, които за броени минути взели дистанцията от регионалния град до намиращото се на 21 километра от него село Славяново, съумяла да избави остатъка от недвижимото имущество на президентското семейство. Щетите обаче били големи и се разпростирали на цели 15 метра, стигайки даже до прилежащата къща.

Майката на Радев – Станка, мъчно претърпяла изпепеляването на цялата си градина, за която полагала ежедневни грижи. Оранжерията й със зеленчук, всичките овошки и даже складираните консерви отишли напразно. Най-силно някогашната счетоводителка на горското стопанство се ядосвала за изгорелите над 70 буркана с домашна лютеница, която била обичана както на сина й Румен, по този начин и на тримата й внуци. По същото време, когато родителите на президента бедствали, той гастролирал из страната поради предизборната си акция.

Първоначално майка му Станка и татко му Георги решили да скрият от него неприятното си преживяне, само че когато огънят дефинитивно бил сподавен, въпреки всичко му споделили. Радев съвсем неотложно отпътувал за родния край, обезпокоен за положението на родителите си. Макар да останали невредими, майка му проляла доста сълзи за изпепелената градина. В почистването и ремонта се присъединил и самият президент, който нацепил изгорелите дървета. За да не стават зян, през идната зима майка му ги употребила за огрев, палейки с тях чугунената печка, която с мъжа й употребили и за отопление, и за готвене.

Семейството на Радев живее в дома си в село Славяново, до момента в който бъдещият авиатор не става в трети клас. Тогава се реалокират в Хасково, с цел да му подсигурят по-добро обучение и среда. Когато синът им поема по своя път, а те се пенсионират, вземат решение да се върнат още веднъж в бащината къща, с цел да се радват на старините си. Въпреки че е просторна и с огромен двор, постройката имала потребност от главен ремонт, с който обаче пенсионерите не можели да се оправят сами.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР