Родният автомобилист Павел Лефтеров бе поканен да вземе участие в

...
Родният автомобилист Павел Лефтеров бе поканен да вземе участие в
Коментари Харесай

Павел Лефтеров с подиум на Lamborghini Super Trofeo

Родният автомобилист Павел Лефтеров бе поканен да вземе присъединяване в едномарковия шампионат на Lamborghini в Дубай, където в първото съревнование дружно със съотборника си съумяха да завоюват подиум. Сериите на италианския конструктор са едни от най-бързите едномаркови шампионати, като колите имат над 600 кс и са по-бързи даже от тези в GT3, а равнището е извънредно високо. Лефтеров показа и любопитна информация към стадия в кариерата си, а точно подписването на просторен контракт с тима RN VISION STS в GT4, където кара към този момент 3 години.

" Това е първата стъпка към професионализма, защото към този момент за първи път ще карам за пари, вместо да търсим бюджети, да се опитваме по някакъв метод да стигаме до самото съревнование ", разкри Лефтеров.



Относно Lamborghini Super Trofeo след днешния подиум водачът се надява на следващия ден да стигне и до успеха: " Конкуренцията е много огромна. Дойдох с една настройка да се развличам повече, в сравнение с да гоним резултати, само че в последна сметка успяхме да създадем и подиум – завършихме трети. Имахме положителни шансове за втора и за първа позиция, защото водещата кола се и завъртя, само че за жал съотборникът ми не съумя да откри вярното движение. Не избрахме вярната тактика, само че се надяваме на следващия ден да се качим най-малко едно ходило по-нагоре. Най-вероятно това ще е единственото ни съревнование в този шампионат за сезона, защото всичко се отнася до финансова поддръжка, до бюджети ", добави Лефтеров след края на първото съревнование.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР