Родните токени на Terra отбелязаха лек спад в стойността си,

...
Родните токени на Terra отбелязаха лек спад в стойността си,
Коментари Харесай

Цената на токените на Terra Network пада след задържането на До Куон

Родните токени на Terra означиха лек спад в цената си, откакто се появиха известия, че нейният създател До Куон е бил задържан в Черна гора на 23 март.

Според южнокорейски чиновници, които потвърдиха това въз основа на снимков материал, Куон е арестуван в балканската страна.

Интерпол издирваше Куон поради присъединяване му в срутва на екосистемата Terra през май 2022 година След укриване от управляващите в продължение на съвсем година, Куон най-сетне беше задържан от черногорската полиция на летището в Подгорица, както заяви вътрешният министър на страната Филип Аджич.

Макар че южнокорейската полиция ревизира самоличността на задържания въз основа на данни от фотография, име, народност и възраст, тя към момента чака данни за пръстови отпечатъци от черногорските си сътрудници, с цел да удостовери самоличността на лицето. Причината е, че съгласно информацията арестуваният е носел подправени документи.

Имплозията на екосистемата Terra през май 2022 година докара до срив на алгоритмичната постоянна монета TerraUSD (USTC) и съпътстващия я токен LUNA (LUNC). Събитието затри притежания на вложителите на стойност над $60 милиарда, предизвиквайки банкрута на няколко високопоставени крипто компании, в това число Three Arrows Capital. Цената на Биткойн също спадна от $40,000 до $26,000 единствено за две седмици.


 


През септември 2022 година южнокорейските управляващи издадоха заповед за арест на Куон, а по-късно той бе прибавен в листата на Интерпол, което го прави търсен в 195 страни по света. Куон е изправен и пред обвинявания в Съединените щати за продажба на нерегистрирани скъпи бумаги и за заблуждение на вложителите по отношение на стабилната монета TerraUSD.

През февруари корейски следователи пътуваха до Сърбия в опит да открият Куон. Възможно е обаче той да се е опитал да избяга от Сърбия, влизайки в Черна гора, която се намира на юг от Сърбия и има обща граница със страната. След новината за задържането на Куон цената на LUNA спадна от $1.40 до $1.31, отчитайки към 3.5% спад за последния ден, съгласно данни на CoinMarketCap.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР