Родните престъпници обирали банкомати неправилно. Такава оценка им постави вътрешният

...
Родните престъпници обирали банкомати неправилно. Такава оценка им постави вътрешният
Коментари Харесай

Родните престъпници обирали банкомати неправилно

Родните нарушители обирали банкомати погрешно. Такава оценка им сложи вътрешният министър Валентин Радев във връзка следващите три разрушени банкомата в страната в границите на една нощ.
Две от устройствата са взривени в столичните квартали "Левски " и в Банкя, а при третия случай в Карловско крадците пробвали да разбият банкомата с щанги.
Това е трета сходна кражба на територията на София в последните два месеца, откакто от банкомати в кварталите "Дружба " и "Младост " бяха отмъкнати над 130 000 лв., а причинителите не са арестувани и до през днешния ден. Радев обаче изрази оптимизъм, че нарушителите ще бъдат хванати бързо и съобщи, че най-вероятно не се касае за проведена група, а за единични случаи.
Първият от банкоматите е взривен към 3.00 ч. тази нощ в кв. "Левски ". По информация на Столична дирекция на вътрешните работи опитът е бил несполучлив и не са откраднати пари. Час по-късно обаче по сходен метод е взривен и банкомат в Банкя. Устройството е било заредено предния ден и изчезналата сума от него е към 50 000 лв..
И при двата случая банкоматите са взривени с капсули със сбит въздух. По сходен метод в последните два месеца бяха разрушени още два банкомата в София, а общата изчезнала сума бе над 130 000 лв..
По същото време в град Баня е изработен и трети опит за грабеж на банкомат. Извършителите са нахлули с щурм в постройката на кметството и са пробвали да разбият машината с щанги.
Опитът обаче бил несполучлив, откакто алармата се задействала, а на място дошъл патрул на частната охранителна компания. Двамата причинители съумели да избягат и към момента се търсят. Валентин Радев добави, че по един от трите случая към този момент има обвинен, само че отхвърли да посочи по кой.
Извършителите не са хванати и до през днешния ден. Вътрешният министър Валентин Радев обаче съобщи, че най-вероятно не става въпрос за проведена група и разкритикува нарушителите, че не взривявали вярно.
Той добави, че сходна наклонност за разтрошаване на банкомати е имало и в други страни преди години, само че посочи, че нарушителите у нас не се справяли задоволително добре с обирите на устройствата. От началото на годината към този момент има пет такива случая, само че те не са свързани, уточни още Радев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР