Родните хотелиери обявиха ниски цени за септември и започнаха да

...
Родните хотелиери обявиха ниски цени за септември и започнаха да
Коментари Харесай

Нощувки без пари на морето през септември

 Родните хотелиери оповестиха ниски цени за септември и започнаха да се конкурират с гръцките си сътрудници. Снимка Facebook Родните хотелиери оповестиха ниски цени за септември и започнаха да се конкурират с гръцките си сътрудници. Снимка Facebook
20 лв. със закуска и вечеря в Камен бряг, Албена ” притегля с офертата си “Златна възраст 60 плюс другари ”

Безплатни нощувки като бонуси за предплатена седмична почивка сложиха на тезгяха родните хотелиери. Още в първите дни на септември предложения за един или два дни безвъзмезден престой бяха оповестени дружно с пониженията от 20 %. Сред триковете за привличане на туристи са и 10-дневните пакети които вървят с подарък от 4 нощувки. Хотели пускат и тридневни промоции на половин цена за записване last minute.

Нощувка със закуска за 30-35 лв. може да се откри в курорта „Св.Св.Константин и Елена“, а ол инклузив в Златните излиза сред 40-80 лева за три-и четири звезди. Намаленията от 1 септември са с над 20 % спрямо пика на сезона, а от 1 октомври ще паднат на половина.

Квартири в центъра на Варна могат да се намерят за 8-10 лева, а първокласен мезонет до града може да се наеме за 72 лева за вечер. По Южното Черноморие офертите са аналогични. От 1 септември поевтиня почивката и в базите на властта. От 300 на 250 лева е паднала цената на огромен апартамент в резиденция “Евксиноград ”, а в обичаното на президент и министър председател “Слънчево бунгало ” със 100 лева – от 700 на 600 лева В Шабленската резиденция стая разкош в “Добруджански двор ” може да се наеме против 90 лева на нощ.

Курорт “Албена ” притегля с офертата си “Златна възраст 60 плюс другари ”, която е 318 лева за 5 нощувки на човек.

Къща за посетители в Кранево може да се откри за 10 лева на нощ. Цената скача малко нагоре, в случай че има интернет и телевизия. Двойна стая в Шкорпиловци може да се наеме против 34 лева Срещу 20 и 40 лева хотели и вили в Камен бряг и Крапец оферират нощувка със закуска и вечеря.

Допълнителните почивни дни към Деня на Независимостта и хубавото време през септември са гаранция, че морския сезон ще продължи през целия месец и най-малко в първите две седмици на октомври.

Пак поради хубавото време няма да спрат и еднодневните морски екскурзии за по 10 лв. от Шумен, Раздград, Добрич и Търговище. Микробуси на туристически компании и частни превозвачи вършат ежедневни курсове до плажовете по северното ни Черноморие.

Най-разпространената дестинация е курортът “Св. Константин и Елена ”. При трето пътешестване клиентите получават отстъпки от 20 % и по този начин билетчето Шумен-Варна, да вземем за пример коства към този момент 4 лева в едната посока.

ПОД АРЕНДА
 Снимка: Цветан Томчев Снимка: Цветан Томчев
22 лв. излиза загар на Паралия

Светлана Василева,
Труд, Благоевград

Евтино море на екзотична дестинация през септември и октомври в Гърция към този момент не е идеал, а опция. Благоевградски туроператори да вземем за пример оферират в първите дни на октомври 5 дни на Закинтос за 380 лв. на човек, на Лефкада – за 270 лв.. Йонийското море е топло и по това време, тъй че плажът е вероятен. А в случай че се доплати може да си направи човек и круизна обиколка из региона за нищо пари.

Цените за плажовете на Бяло море също са изкусителни. За седем дни в Катерини Паралия може да се почива против 160 лв. на човек за 7 дни по това време. Което прави дневния разход за септемврийски загар към 11 евро или към 22 лв..

Ниските цени се реализират и поради обстоятелството,че стотици българи построиха или взеха под аренда хотели в Северна Гърция и сами диктуват ценовата политика.

От няколко години в Благоевград стана фешън да се взимат заеми, с които се купуват жилища по крайбрежните села. Целта е предоставяне чартърен на цялото жилище или на стаи. С облагата от заема хем се покрива месечната вноска по заема, хем остава и за притежателя. Така през септември става действително нашенци да спят против 30 лв. на вечер. Обявите за евтиното есенно море на комшиите заливат отвред, те са по уеб сайтове и обществени мрежи.

Затова и напора към Гърция през септември не секва, а българите са добре пристигнали като туристи. Тенденцията може да се резервира и през октомври, защото все още ранните метеорологични прогнози сочат, че ще се радваме на циганско лято.

Любителите на онлайн резервациите могат да спестят до 78 % от действителната цена на къщите или вилите чартърен, стига да проследят настоящите промоции. От 438 лв. за вечер, първокласни жилища в Миконос се оферират сега на 173 лв..

Резервации в Александруполис може да се създадат за 156 лв., вместо досегашните цени от 441 лв. за студио или апартамент.
 Седмица почивка в 4-звезден хотел ще ви коства по 700 лева на човек. Седмица почивка в 4-звезден хотел ще ви коства по 700 лева на човек.
В Турция смъкват цените от октомври

Въпреки поевтиняването на турската лира, хотелите в съседката не смъкват цените, сподели инспекция на “Труд ”. Сезонът там към момента е в разгара си през септември и по-ниски предложения могат да се намерят чак за октомври. Седем нощувки на човек в 4-звезден хотел ол инклузив в Кушадасъ върви по 700 лв.. В цената влиза и превоз с рейс. От октомври обаче същата оферта поевтинява внезапно и се предлага за 460 лв. на човек.

Седем нощувки още веднъж в 4-звезден хотел в Анталия се продава по 740 лв. на човек, като в цената е включен и самолетен билет. В цената влиза до 20 кг багаж и 5 кг ръчен, прецизират от туроператорът. Внимавайте, когато избирате хотел в курорта, тъй като някои не позволяват деца до 16 години. В Дедим да вземем за пример може да почивате една седмица за 513 лв. в 5-звезден хотел, само че ще би трябвало са си осигурите превоз.

ФЕЙК НЮЗ

Няма липсващ плаж край Варна

В редакцията на “Труд ” се получи опровергаване на подправена вест от уеб страницата на “Дневник ”. В материала става дума за липсващ плаж край Варна. От администрацията на морския град са безапелационни, че изказванията, посочени от “Дневник ”, не дават отговор на истината.

“В обявата “Още един плаж край Варна изчезна, този път от документи на общинската администрация ”, изнесените обстоятелства и условия не дават отговор на истината. Сочената в обявата територия в никакъв случай, в нито един документ, не е попадала като морски плаж ”, се споделя в известието.

“По данни от кадастралния указател на недвижимите парцели, посоченият парцел е обществена държавна благосъстоятелност и съставлява Аспарухов парк, урбанизирана територия, част от обитаемо място Варна. В приложената схема няма конвенционален знак за пясъци ”, допълват от администрацията на Варна.

Секс и пердах в Слънчев бряг

Бивш пандизчия отвличал и изнасилвал проститутки

Ще желаят затвор за англичанин, нападнал възрастен мъж
 Агресивният англичанин първо хванал за врата възрастния шотландец. После го свалили на земята, където го удрял и ритал. Снимки от охранителна камера  03-2b
Освен първокласни хотели, заведения за хранене и плажове, по Черноморието вилнеят и нарушители. От прокуратурата оповестиха през днешния ден, че е задържан някогашен пандизчия, който отвличал, изнасилвал, подлагал на мъчения и ограбвал улични проститутки в Слънчев бряг. Три са жертвите на 43-годишния Николай Паскалев. Две от проститутките били отведени в гора, където били изнасилени. Третата била вързана с така наречен “свински опашки ” и гаврата била осъществена в гора край село Приселци.

“Престъпленията са осъществени с извънреден цинизъм, граничещ с нечовешкото ”, сподели окръжният прокурор Георги Чинев. След изтезанията, рецидивистът снимал персоналните карти на жертвите и ги заплашвал, че в случай че проговорят, ще им отмъсти.

От бургаската прокуратура се заканиха да желаят строго наказване и за англичанин, който атакува и преби неоснователно трудноподвижен и възрастен шотландец в хотел в Слънчев бряг, който е благосъстоятелност на арестувания Ветко Арабаджиев. 27-годишния Дани Джеймс Кнот е в ареста. “Няма да толерираме сходни действия! Няма по какъв начин да мине единствено с санкция, както при шведа, пребил камериерка. Ще желаеме отнемане от независимост. Това са неуместни дейности ”, сподели шефът на апелативна прокуратура в морския град Любомир Петров.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР