Роднините на ще получат попечителство върху новородените близначета. Това съобщиха

...
Роднините на ще получат попечителство върху новородените близначета. Това съобщиха
Коментари Харесай

Настойнически съвет от роднини поема грижи за близнаците от Карнобат

Роднините на ще получат настойничество върху новородените близначета. Това оповестиха от отдел „ Закрила на детето ” в града. На по- късен стадий децата могат да бъдат осиновени, съобщи кореспондентът на БГНЕС.
31- годишната Теодора от Карнобат загуби борбата с ковид във вторник, откакто лекарите от бургаската болница съумяха прибързано да изродят близнаците. Дни по-рано от умря и брачният партньор й Христо.
Бебетата сега се намират в отделението по неонатология в държавната болница, а ориста им развълнува цяла България.
От отдел „ Закрила на детето ” в Карнобат обявиха, че и двете фамилии на умрелите родители желаят да се грижат за децата, по тази причина ще се сътвори наставнически съвет.
„ Ние организирахме доста диалози с родственици на децата, които изявяват предпочитание да се погрижат за тях. В момента, в който децата бъдат нормализирани и изписани от отделението по неонатология, те ще могат да се върнат при роднините си. За това ще бъде основан наставнически съвет. В този наставнически съвет могат да се включат четирима членове- аставник, зам. аставник и двама съветници, тъй че ще имат опция при тяхно предпочитание да бъдат включени и от двете страни роднините, с цел да поставят всичко належащо, да взимат решения за тяхната бъдеща орис. Днес ще беседвам с бабата по бащина линия, ”, заяви за БГНЕС Павлина Спиридонова- шеф отдел " Закрила на детето " - Карнобат.
На по-късен стадий децата могат да бъдат осиновени. Желание за това е показала баба им по бащина линия, както и вуйчото на децата.
„ Тази процедура се изготвя от юрист и се задвижват документите посредством Окръжен съд Бургас, там дефинитивно решение взима съдът ”, посочи Спиридонова.
Роднините на умрелите майка и татко желаеха всички постове в обществените мрежи за благотворителни акции в помощ на близнаците да бъдат свалени и помолиха за успокоение.
„ Семейството има потребност от успокоение, с цел да изпрати Теодора тъй като тази експанзия, с която са атакувани за помощ им идва допълнително ”, сподели кметът на Карнобат Георги Димитров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР