Роднините на 17-годишната родилка от Панагюрище, която почина дни след

...
Роднините на 17-годишната родилка от Панагюрище, която почина дни след
Коментари Харесай

Бащата на младата родилка, която издъхна след секцио, шокира с разкрития за трагедията ВИДЕО

Роднините на 17-годишната родилка от Панагюрище, която умря дни след секцио, не са осведомени за аргументите за гибелта на момичето. Почерненото семейство ще търси правата си посредством съда.

Прокуратурата стартира следствие, а в същото време новороденото – живо и крепко, към момента се намира в частното лечебно заведение и следва да бъде изписано, оповестява bTV.

Това е била втора бременност за 17-годишната Мария. Преди малко повече от година тя ражда първото си дете.

В сряда постъпва в болница за незабавно секцио. На втория ден след раждането се оплаква на родителите си. „ На гърлото я задушава, не може да диша, „ вземете ми бонбони, кисело мляко”. Питаме докторите, а те: „ Ще и мине”, описа през сълзи Огнян Янев, татко на умрялото момиче.

Ден по-късно родителите научават, че щерка им е в интензивното. Лекарите там обяснили, че я докарали при тях в тежко положение. И досега остава неразбираема повода за гибелта.

Д-р Петър Бътовски, който е водил раждането, отхвърли да разяснява.

А в това време през вчерашния ден в профила си във Facebook бащата качи видеоклип от диалога с доктора, извършен след гибелта на Мария.



Бащата споделя, че от болничното заведение са го уверили, че 2 дни след раждането щерка му ще бъде изписана. Докторът удостоверява, само че споделя, че, случаят е станал след при раздвижването.

От лечебното заведение изрекоха съболезнования на роднините.

Окръжната прокуратура в Пазарджик ревизира дали гибелта на 17-годишната родилка е породена от лекарска неточност. До две седмици се чакат резултати.





ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР