Роднини твърдят, че войниците са изпратени първо на полигона, а

...
Роднини твърдят, че войниците са изпратени първо на полигона, а
Коментари Харесай

Над 20 мобилизирани, отказали да се бият, са измъчвани и държани в мазе в района на Донецк

Роднини настояват, че бойците са изпратени първо на полигона, а по-късно непосредствено в зоната на бойните дейности, без специфична подготовка. 

След като са написали рапорти за отвод за присъединяване в нападението са прибрани и заключени принудително в мазе. Според близки на военните, задачата е да ги изтощят и да ги принудят да се откажат от отчетите си. Принудително арестуваните не се хранят, не им се дават артикули за персонална хигиена, не им се изяснява за какво са държани в мазето, като в същото време са наричани ​​предатели и са заплашвани с екзекуция.

Една от съпругите на мобилизираните, Елена Кашина, сподели пред The ​​Insider, че нейният 33-годишен брачен партньор няма боен опит, по време на военната си работа е ремонтирал бронетранспортьори в гараж.

„ Когато бяха на полигона, им беше даден ден да стрелят от картечница. Картечницата беше с огънат встрани мерник, тъй че не улучваше от 400 метра, даже от 100 метра. На идващия ден изкопаха окопи, това е цялата бойна подготовка. След това те към този момент бяха изпратени в Украйна “, сподели Кашина.

Според нея брачният партньор й е в Украйна от 2 октомври. На 10 октомври той й се обажда и с цел да й каже, че мобилизираните мъже се укриват в окопите, пробвайки се да завладяват горските пояси. Два дни по-късно боецът споделя, че не желае да убива хора, ще " затвори очи и уши " и ще чака изтезанието, която му следва поради отхвърли му да взе участие във военните дейности.

Преди да напишат рапорта, командирът на 5-та рота в ДНР е споделил, че в случай че напишат нещо, ще бъдат разстреляни и хвърлени в обща яма, а на околните им ще кажат, че са изчезнали. Мъжът ми се обади и сподели: „ Лен, нашият екип ще ме простреля през днешния ден “, описа брачната половинка на Кашин.

Докладите на мобилизираните не са получили зелена светлина, твърди Кашина. Според нея шестима от отказалите се са оставени в лагера, с цел да подготвят храна за военните, още осем са отведени в мазето. Съпругите и майките на мобилизираните са написали изказване до Следствения комитет, само че към момента не са получили отговор, отбелязва The Insider.

През лятото на 2022 година публицисти оповестиха, че в региона на Луганск в Украйна, който е отчасти следен от съветските военни, няколко десетки или стотици съветски военнослужещи, решили да се отдръпват от службата, са държани в ареста. През есента стана известно, че в сходни лагери се намират и мобилизирани руснаци, отказали да се бият. Оказва се, че военнослужещите са принудени да се върнат на фронтовата линия със закани.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР