Роднини, приятели, съотборници и футболни хора се сбогуваха с Красимир

...
Роднини, приятели, съотборници и футболни хора се сбогуваха с Красимир
Коментари Харесай

Последно сбогом с големия Безински

Роднини, другари, съотборници и футболни хора се сбогуваха с Красимир Безински. Легендата на ЦСКА и българския футбол умря в понеделник на 57 години след продължителна борба с рака.

Своята респект отдадоха Димитър Пенев, Аспарух Никодимов, Петър Жеков, Емил Велев, съотборниците му от огромния отбор на ЦСКА от 80-те годни Пламен Марков, Спас Джевизов, Лъчезар Танев, Георги Великов, Георги Илиев, а също по този начин и Томас Лафчис, Милен Радуканов, Владимир Манчев, Станислав Ангелов, Христо Янев и Константин Папазов.

Баскетболният експерт в никакъв случай не е крил, че като юноша е подкрепял „ алените “ поради обичания му състезател - Безински.

„ Смятам, че неговите човешки качества са въплъщение на това, което видяхме през днешния ден – благодарност и почитание от хората, които пристигнаха да го изпратят. Винаги, когато има гибел, е доста тежко. Смятам, че щом той си отиде от този свят, значи в действителност има някъде по-добър свят. Толкова добър и същински човек да си отиде толкоз рано, може би това е доказателство, че има и различен по-добър свят. Бог да го елементарни. Не може да върнем нищо. Остават спомените и за мен някакво отчасти задоволство остава по какъв начин бе изпратен. И в случай че той е видял, сигурно е действително доказателство за житейския му път “, сподели Папазов.

„ Пример и за състезател, и за човек. Даде живота си в ЦСКА и мисля, че заслужава да не го не помнят младите “, показа, на собствен ред, Лафчис.

„ Един извънреден човек, състезател, темперамент. Човек, на който може да се разчита на терена и отвън него. Тежки моменти са тези “, сподели Лъчезар Танев.

„ Напусна ни огромен човек и другар. От 80-те години сме дружно почти. Той на мравката път правеше. Това не стана много изненадващо, само че това е животът. Бог да го елементарни. Ще го запомня с всичко най-хубаво, което може да се каже “, сподели Емил Велев.

„ Първо Бог да го елементарни и умерено да почива, където отива. Той е оставил за футбола доста материал. Младите би трябвало да си спомнят неговите игри и темперамент. Знам го доста добре – един бранител, който е оставил диря “, изясни Димитър Пенев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР