Роднини на мистериозно починала жена, подозират че е станала трета

...
Роднини на мистериозно починала жена, подозират че е станала трета
Коментари Харесай

Ексклузивно: Трета жертва на убийците от Негован?

Роднини на мистериозно умряла жена, подозират че е станала трета жертва на убийците от Негован. Цветанка Стоянчева е била на 85 години. Тя е живеела в столичния квартал „ Гео Милев”. Стоянчева е държала вкъщи 70 000 евро от продадена земя. Апартаментът, в който е живеела, е бил продаден на Петър Петров от Радомир, а прокурист е бил Пламен Шляпашки.
„ Майка ми умря на 17-ти септември 2018 година На 7-ми септември ми се обадиха от 1-во Районно ръководство и ми споделиха, че майка ми е паднала сред някакви коли. На място е отишла полиция. Закарали са я в болница. Там ми споделиха, че майка ми е с инсулт в реанимация. Няколко дни лекарите се бореха за живота й, по-късно тя почина”. Това описа пред NOVA дъщерята на умрялата жена - Валентина Зашева. По думите й Цветанка Стоянчева е изтеглила парите от продадената земя, защото не е имала доверие в банките.
В жилището е живеела с една от дъщерите си, която страда от деменция. „ Майка ми също имаше здравословни проблеми. Нямаше ориентир, от време на време не знаеше къде се намира и не можеше да познава хора”, сподели Зашева.
„ Опитахме се да платим тока на жилището и по този начин разбрахме, че в действителност той е продаден на 27-ми юни 2018 година”, описа още дъщерята на умрялата.
„ Моята майка се среща с Пламен Шляпашки чрез моята огромна сестра Мая. Двамата са били сътрудници в Техническия университет. Мая работи там като чистачка. Споменала е, че имат потребност от боядисване и го наемат като бояджия, с цел да ремонтира жилището на майка. Постепенно той се внедрява сред тях, извършва им всякакви дребни поръчки и внезапно парите изчезват от жилището. Впоследствие се оказа и че апартаментът е продаден”, сподели още Зашева.
„ Подадохме тъжба навреме за възможна имотна машинация. Заведена е полицейска инспекция, формирано е досъдебно произвеждане, сега казусът се проверява. Оказа се, че бабата, която е умряла, е упълномощила трето лице да продава жилището на който той откри за добре. Именно това е направил той. Завели сме гражданско дело, с което оспорваме покупко-продажбите, защото дамата не е била добре здравословно”, съобщи юрист Виктор Димитров.
По думите му, околните на мистериозно починалата стара жена желаят ексхумацията й, с цел да се открият обстоятелства и условия, които имат значение за това дали е имало някакви субстанции в кръвта й.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР