Роднини и приятели на Арета Франклин се стекоха в дома

...
Роднини и приятели на Арета Франклин се стекоха в дома
Коментари Харесай

Последно сбогом: Близки и приятели посетиха Арета Франклин

Роднини и другари на Арета Франклин се стекоха в дома й в Детройт, с цел да се сбогуват с нея приживе. Кралицата на соула е на смъртно легло от няколко дни и лекарите не дават очаквания за оздравяването й.

Едни от първите звезди, които посетиха 76-годишната певица, са соул артистът Стиви Уондър и Джеси Джексън - прочут деятел и баптистки свещеник. Бившият брачен партньор на изпълнителката - Глин Търман, също е пристигнал в дома й.

Както писахме по-рано, именитата певица има рак на панкреаса и се лекува от близо 7 години. В началото на седмицата нейните родственици оповестиха, че положението й се е влошило и тя е на смъртния си одър. Много звезди се помолиха за нея и изрекоха поддръжката си в обществените мрежи. Сред тях са Миси Елиът, Марая Кери, Рот Стюарт, Джей Зи и половинката му Бионсе, Шака Кан и други.

76-годишната Арета Франклин се появи на обществено място за последно през ноември 2017 година Тогава тя разгласи, че стопира с изявите на сцена, само че посочи, че няма да се сбогува с работата в музикалното студио. Уви, подлата диагноза накара певицата да спре да прави музика по-рано от плануваното.

Арета Франклин е родена на 25 март 1942 година в Мемфис. Музиката я влече още от дребна. Заедно с двете си сестри стартира да се изявява с локалния госпъл хор, чийто началник е нейният татко - Си Ел Франклин.

Много млада, едвам на 12-годишна възраст, певицата ражда първото си дете, а три години по-късно още веднъж става майка. И двете й деца са момчета. Когато й оферират да подпише контракт за “Кълъмбия Рекърдс”, тя ги оставя в Детройт и отпътува за Ню Йорк.

Легендата на соула е първият реализатор в историята, който съчетава в едно стилове като поп и рок с темп енд блус и госпъл. Първият ѝ албум с “Атлантик” става златен. Тя е първата жена, въведена в Залата на славата на рокендрола, написа "24 часа ".

Източник: tialoto.bg
Снимка: Reuters
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР