Родни шофьори изтръпват по пътищата на Европа заради мигрантската вълна.

...
Родни шофьори изтръпват по пътищата на Европа заради мигрантската вълна.
Коментари Харесай

Наши шофьори изживяват истински ужас по пътищата на Европа

Родни водачи изтръпват по пътищата на Европа поради мигрантската вълна. Бежанци превземали на „ абордаж ” ТИР-ове, оповестява 24rodopi.com, базирайки се на интернационалните водачи от Родопите.

Мигрантите издебвали тежките камиони по разнообразни паркинги край автомагистрали и щурмували ремаркетата. Някои даже се прехвърляли на камионите в придвижване, описват водачи. Целта на бежанците от Сирия и Афганистан била „ безвъзмезден транспорт ” през границите.

„ Просто е извънредно. Проверяваме камионите преди да тръгнем. При мен се качиха към 15 души, в придвижване. Потеглях постепенно от паркинга когато видях в страничното огледало по какъв начин се качват хора. Изтръпнах. Не знам дали са въоръжени. На първото допустимо място с отбивка на пътя стопирах. Отварям тентата и виждам трима. Бях сграбчил една щанга с мен. Накарах ги да слязат. Когато го направиха измежду стоката видях още хора. Общо бяха към 15 души. Искали да стигнат до Англия. Нахлуха в камиона на Кале във Франция. Тъкмо се бях върнал с ферибота от Англия. Дори не знаеха посоките. Масово дебнат ТИР-ове и се качват. Всички сътрудници са обезпокоени. Спрат ли ни на инспекция, върви обяснявай, че не си трафикант на хора. Става все по-опасно да се кара в Европа ”, описа премеждията си интернационален лидер от Кърджалийско.

Десетки интернационалните водачи от района на Източните Родопи правят курсове в цяла Западна Европа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР