Родни производители ще осигурят над 170 тона българско агнешко за

...
Родни производители ще осигурят над 170 тона българско агнешко за
Коментари Харесай

Български продукти за великденската трапеза в Lidl

Родни производители ще обезпечат над 170 тона българско агнешко за Великден във всичките 101 магазина на Lidl. Това е единствено дребна част от цифрите, илюстриращи разнообразието от български артикули, които за поредна година Лидл България ще предложи за Великденската софра. Към качественото агнешко, компанията прибавя още козунаци, яйца и свежи зеленчуци, които още веднъж са напълно локално произвеждане.
По традиция агнешкото месо, което веригата предлага, е 100% българско и както всички свежи меса в Lidl, е единственото у нас със документ от международния водач в контрола на хранителни артикули SGS. Международният документ за качество подсигурява, че месото е опаковано в защитна атмосфера, което го резервира чисто и свежо. Лидл България работи единствено с снабдители на месо, които имат интернационално приети документи за сигурност и качество – подобен собствен сътрудник компанията открива точно в лицето на две от огромните български месопреработвателни предприятия, с които работи от години. Освен че могат да обезпечат нужното високо качество, двата родни производителя могат да обезпечат и нужните размери за всичките 101 обекта на веригата. Тази година за Великден и Гергьовден те ще обезпечат за Lidl над 170 тона българско агнешко от 5 кланици, добиващи агнета от районите Търговище, Шумен, Разград, Русе, Силистра, Пловдив, Пазарджик, Сливен и Кърджали.
Изцяло български, по обичайната рецепта, са и козунаците от „ Фурната на Lidl “, които веригата предлага към този момент трета поредна година. Българският производител е измежду водещите у нас и с изключение на козунаци, сега компанията предлага близо 40 негови продукта в комерсиалната си мрежа в цялата страна.
Другият главен продукт, наложителен за Великденската софра, са яйцата. Тази година в Lidl близо 70% от яйцата за празника ще са от български генезис. Вносни ще са единствено белите яйца, които родните производители не могат да обезпечат в задоволителен размер, отговарящ на потребителското търсене. Лидл България работи с 5 български ферми за доставка на яйца – от региона на Пещера, Асеновград, Велико Търново, Добрич и Ямбол. Благодарение на своето дълготрайно партньорство с Lidl, една от фермите изнася яйца за румънския пазар като част от непрекъснатия подбор на Lidl в Румъния.
Традиционната Великденска салата също е с български генезис в Lidl. Над 20 са българските плодове и зеленчуци, които веригата предлага сега. Сред тях са краставици, розови домати, салати, свеж лук, спанак, моркови, пресни картофи и доста други. Обичайно в този интервал на годината компанията работи с към 14 доставчика на български плодове и зеленчуци. През лятото те стават над 20, като за обособените артикули някои от тях работят с повече от един производител.
Още от стъпването си на пазара през 2010 година Лидл България работи интензивно с български производители. За това време броят на българските снабдители е повишен двойно и все още те са близо 200. Преобладаващ е делът на родни снабдители в продуктови групи, които са основни за трапезата на българския консуматор – самун, прясно месо и салами, млечни артикули, плодове и зеленчуци. Като сътрудници на веригата българските производители усъвършенстват качеството на своята продукция, бележат растеж на продажбите, уголемяват бизнеса и модернизират производството си и не на последно място, получават опция да излязат на международни пазари.
Лидл България работи и поддържа българските производители в две съществени направления - благоприятни условия за реализация на българския пазар и благоприятни условия за експорт. В рамките на страната българските производители имат опция за реализация посредством филиална мрежа от 101 магазина в 48 града. Пример за сполучливо партньорство в тази посока е „ Родна стряха “ – първата продуктова линия с висококачествени артикули единствено от български производители – 74 продукта от 32 производители. Веригата предлага на своите български сътрудници и изключителни за бранша благоприятни условия да изнасят продукцията си в чужбина, в мрежа от над 11 000 магазина в Европа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР