Родни музиканти се включиха в кампанията Остани си вкъщи, слушай

...
Родни музиканти се включиха в кампанията Остани си вкъщи, слушай
Коментари Харесай

Музиканти: Остани си вкъщи и слушай българска музика

Родни музиканти се включиха в акцията " Остани си у дома, слушай българска музика! ", с цел да насърчат и окуражат хората да съблюдават рекомендациите за самоизолация и по този начин да лимитират разпространяването на у нас.
Всеки от тях избра своя метод да се обърне към почитателите. Веселин Маринов, и записаха видео обръщения от домовете си.
Сподели с твоите другари
100 Кила пък с изключение на апел насочи и музикално предизвикателство към сътрудника си Любо Киров, като изпя негова ария и стана първият реализатор, който поде самодейността #ПредайНататъкПесента.
Сподели с твоите другари
Тото от СкандаУ, DJ Мартен, Гери Турийска, Илиана Бойчева и Вида Пиронкова и други пък ще предложат своите селекции за, които мъчно намират място в ефира, само че хората могат да слушат, до момента в който са си у дома.
Кампанията " Остани си у дома, слушай българска музика! " е част от платформата, която започва през февруари с поддръжката на стотици български създатели и браншови организации за отбрана на българската музика като част от националната просвета и еднаквост.
" Българската музика постоянно е била източник на вяра и опора за българите през цялата ни история. Сегашният миг го потвърждава още веднъж. Благодарни сме на всички български музиканти и създатели, които се включват в акцията – всеки от тях по своя метод, с цел да изпратят виновни послания, само че и да дадат кураж и да издигнат духа ", изясни композиторът Ясен Козев от Инициативния комитет за повече българка музика в ефира.
Той добави, че като част от акцията са изпратени и предложения към над 40 български радиа, малките екрани и медийни групи с апел 23 март да бъде разгласен за Ден на българската музика в ефира. Идеята е най-малко 6 от 10 песни в ефира в границите на 24 часа да са точно на родни създатели и реализатори, с което медиите също да покажат съпричастност и да поддържат духа на българите и да отговорят на ясно изразеното им предпочитание.
Кампанията " Остани си у дома, слушай българска музика! " е отворена и за всички хора, които обичат да пеят. Те могат да изпращат видео записи на своите осъществявания на родни песни, направени вкъщи и по този метод да предадат добра сила и кураж.
" Оказва се, че хората освен обичат и имат потребност да пеят българска музика, само че го вършат и извънредно добре. Получаваме десетки видеа, а едно от тях – осъществяване на песента Девойко, мари, хубава, направено от младата певица Мария Димитрова, се трансформира в същински шлагер в мрежата и към този момент има близо 60 000 гледания ", изясни още Ясен Козев.
Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР