Родната ни звезда в баскетбола Александър Везенков има вероятност да

...
Родната ни звезда в баскетбола Александър Везенков има вероятност да
Коментари Харесай

Националите остават без Везенков, ако заиграе в НБА

Родната ни звезда в баскетбола Александър Везенков има възможност да не играе повече за България.

Това ще се случи при услове, че геният подпише с отбор от НБА. Везенков може да си откри нов тим още тази нощ в Ню Йорк, в случай че бъде определен от някой от 30-те тима.

От тази година се трансформира форматът на квалификации за огромните шампионати, като вместо лятото, мачовете ще се играят по време на сезона в така наречен „ прозорци ”, както е във футбола, да вземем за пример.

Това принуди НБА да разгласи публично, че няма да позволява свои баскетболисти да играят за националните си тимове, защото те са изложени на риск от травми, а в Съединени американски щати ще би трябвало да им заплащат големи заплати без на процедура да могат да употребяват услугите на играчите в случай че нещо се случи.

Забраната важи единствено за квалификационните прозорци на националните тимове, само че не и за огромните шампионати като континентални шампионати, международно или Олимпийски игри.

Вероятността Везенков да подпише с някой тим не е дребен, защото преди няколко дни родният гений попадна в челната десетка на най-хубавите леки крила в Драфта съгласно USA Today.

Изданието изготви Топ 10 на баскетболистите на всяка позиция, като 21-годишният българин е подложен под №10 на своя пост, а пред него са Синдариъс Торнуел (№9, Южна Каролина), Алберто Абалде (№8, Бадалона), Дилън Бруукс (№7, Орегон), Ви Джей Бийчъмн (№6, Нотър Дейм).
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР