Родната ни първа ракета Григор Димитров продължава с пълна сила

...
Родната ни първа ракета Григор Димитров продължава с пълна сила
Коментари Харесай

Григор след победата: Когато правиш правилните неща, рано или късно резултатите идват

Родната ни първа ракета Григор Димитров продължава с цялостна мощ да свети на австралийска земя през новата година и в хода на днешния ден ни донесе следващите радостни мигове, класирайки се за четвъртфиналите на шампионата в Бризбейн, където е някогашен първенец. Най-добрият ни тенисист изигра повече от безукорен дуел против международния номер 56 Даниел Алтмайер, който надделя с гръмкото 6:1 6:2 за единствено 67 минути игра, като в моментите след края на мача българинът имаше и малко изявление на корта.

" Беше прекрасен мач. Движех се добре през цялото време и бях нападателен, когато се постановяваше. Също държах и топката, където би трябвало. Това е един от обичаните ми кортове и за мен постоянно е наслаждение да играя тук. В Австралия се усещам като вкъщи си. ", показа първоначално някогашният номер три по отношение на усещанията си за мача.

Запитан за идващия си противник в конкуренцията - Ринки Хиджиката, който взе участие чрез " уайлд кард " и е една от огромните очаквания на домакините, Димитров сподели:

- Добре е, че ще играя против австралиец. Публиката ще поддържа него, само че аз обичам такива борби. Надявам се, че ще насладите на тениса, тъй като излизаме пред вас, почитателите, с цел да дадем най-хубавото. В последна сметка, за жалост, единият си потегля надвит, само че няма по какъв начин.

В края на изявлението си първенецът от 2017-а година в Бризбейн приказва още и за формата, в която се намира на старта на новия сезон:

- В началото постоянно има малко напрежение. Колкото и да си работил в предсезонната си подготовка, то в мачовете постоянно е друго. Искам да играя най-хубавия си тенис. Колкото повече мачове успееш да спечелиш първоначално, толкоз повече убеденост ще получиш. Когато правиш верните неща, рано или късно резултатите идват. - приключи Димитров.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР