Родната лекоатлетка Габриел Петрова даде ексклузивно интервю за NOVA след

...
Родната лекоатлетка Габриел Петрова даде ексклузивно интервю за NOVA след
Коментари Харесай

Габи Петрова: Искам да приключа годината с усмивка

Родната лекоатлетка Габриел Петрова даде извънредно изявление за NOVA след завръщането си от финландския град Турку, където се поздрави с победа още в първото си присъединяване за сезона . След златния орден в тройния скок 26-годишната хасковлийка си пожела мощно показване и на Световното състезание в Доха, което ще се организира през септември.

Нейният резултат от 14,29 метра на финландска земя съставлява затрупан норматив за шампионата на планетата, а Петрова показа, че стартът в Турку е бил прочувствен след пропуснатите надпревари през зимата.

„ Все отново първи старт за сезона, беше много прочувствено. Аз пропуснах зимния и по тази причина напрежението, нервността бяха допълнително. Нормално, получи се положително съревнование. Доволна съм от резултатите. Времето беше съвършено. В предходни години постоянно е било дъждовно и не е предразполагало за хубави резултати. И на другите дисциплини в шампионата имаше много мощни постижения”, сподели лекоатлетката към този момент на българска земя.

„ Смея да се настоявам, че успяхме да създадем много добра подготовка. Просто ми трябват стартове, с цел да мога да вкарам всичко, работено по време на тренировките, в самия скок. Тепърва ще схвана кои ще бъдат идващите ми стартове. Дано развия своя резултат. Знаете, че сезонът е много дълъг, а Световното състезание е доста късно през годината. Дотогава ще би трябвало да се свърши доста, доста работа.”

„ В околните 2-3 дни ще вземам участие на „ Самарско знаме”, единствено на дълъг скок. За троен скок още прецизираме надпреварата. До 2-3 дни ще има изясненост и по тази причина. Ще разберете при всички положения.”

„ Европейските игри? Да, там има скок на дължина единствено че при започване на годината, когато се подаваха документите за това съревнование, то не влизаше в проектите. Няма да вземам участие, няма да ме видите там. Все отново има други, които ще показват България, поисквам им триумф. То е напълно скоро.”

„ Искам 2019-а за мен да приключи с усмивка, да бъда удовлетворена от това, което ще скоча на Свотовното. Най-вече нека бъда здрава. През последните години това е главното, което ми липсваше. Моля се да бъда здрава, всичко друго е въпрос на работа и желание”, добави Петрова.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР