Родна ракета №1 Григор Димитров допусна разочароващо поражение в първия

...
Родна ракета №1 Григор Димитров допусна разочароващо поражение в първия
Коментари Харесай

Гришо напусна безславно турнира в Стокхолм, допусна обрат

Родна ракета №1 Григор Димитров позволи разочароващо проваляне в първия си дуел от ATP 250 в шампионата в Стокхолм. Българинът загуби след поврат от Сам Куери от Съединени американски щати - 7:6(7), 3:6, 6:7(3) в мач от втори кръг.

Това е първа загуба за Гришо от този противник в четири дуела посред им до този миг. Българинът позволи трето следващо проваляне след загубата от Александър Бублик в Чънду, последвана от проваляне на старта в Пекин от Андрей Рубльов. 

50-тият в света американец съумя да променни радикално играта си и да повиши равнището си в средата на втория сет, като в това време Димитров много внезапно стартира да бърка прекалено много, даже когато не изглеждаше изключително усложнен. Третата част беше доста оспорвана, само че за жалост отиде на сметката на Куери след слаб тайбрек от ракетата на Димитров. 

В рамките на целия мач, траял 2 часа и 14 минути, Куери не разреши на Григор да стигне до нито една точка за пробив в неговото подаване. 

На четвъртфиналите Куери ще се изправи против спечелилия от дуела сред Пабло Кареньо Буста или щастливия губещ от Италия Джанлука Маджер.

Първата част влезе в тайбрек без пробиви, а единствената точка за подобен беше избавена от Димитров в третия гейм. Българинът обаче изглеждаше надалеч по-изобретателен и постоянен при по-дългите разигравания. Това превеси се осъществя при започване на тайбрека, който стартира с два минибрейка и преднина от 6:2 за Григор Димитров. Последва обаче непонятен срив в неговата игра - той на собствен ред загуби два пъти подаването си и пропусна цели 5 сетбола, 3 от които при негов сервис. Все отново Куери сгреши още веднъж при 7:7 точки, а Димитров съумя да се измъкне от величествен поврат и затвори сета в своя изгода.

Григор изпусна да се възползва от по-колеблив първи гейм на Куери на старта на втория сет и американецът въпреки всичко го взе, без да се стига до точка за пробив. Последваха четири гейма за сервиращите, само че в шестия гейм Димитров изигра доста слаб сервис гейм и беше продънен на 0. До края американецът не позволи съмнения от начален удар и продължи мача без да даде даже точка за пробив в два сета на противника си.

Третата решителна част стартира със постоянна игра от начален удар и на двамата тенисисти. Куери имаше известни проблеми в четвъртия гейм, където на два пъти изостана - първо с 0:15, а по-късно с 15:30, само че още веднъж съумя да се измъкне без да би трябвало да спася брейкбол. Сходен сюжет се повтори и в шестия гейм - 15:30 за Димитров при сервис на Куери, само че три следващи точки и гейм за американеца. В осмия Куери още веднъж имаше проблеми, само че отново се избави след тъждество при 30:30, а по-късно и още един път. В идващия гейм, при резултат 4:4, Димитров се измъкна от доста тежка обстановка, спасявайки брейкбол, който представляваше прикрит мачбол за Куери. 

Стигна се до нов тайбрек без Куери да даде нито една точка за пробив на Димитров в границите на целия мач. Там американецът този път сподели по-здрави нерви, повече експанзия и повече акуратност, поведе с 4:0, а по-късно и с 6:1 и въпреки Димитров да се задържа още няколко минути, Куери се поздрави с крайния триумф без непотребна драма. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР