Роджерио Кабокло е отстранен от длъжността президент на Бразилската футболна

...
Роджерио Кабокло е отстранен от длъжността президент на Бразилската футболна
Коментари Харесай

Шефът на бразилския футбол е аут от поста си. Причината е сексуално посегателство

Роджерио Кабокло е отхвърлен от длъжността президент на Бразилската футболна конфедерация за 21 месеца поради полово посягане, заяви Globo Esporte. Решението беше взето с цялостно единогласие при гласуването на Асамблеята на федерацията - 27:0 гласа. Така Кабокло ще бъде отвън пълномощията си на президент до март 2023 година, а месец по-късно изтича мандатът му.

Първият мандат на 48-годишния футболен функционер започва през 2019-а година, само че правата му бяха спрени от Комисията по нравственос на федерацията, откакто някогашната му секретарка го упрекна в полово принуждение. А през днешния ден с решение на Генералната асамблея наказването беше удължено.

Отделно от това, Роджерио Кабокло е разследван и за престъпно проявяване от прокуратурата на Рио де Жанейро. След като първият случай със секретарката стана обществено прочут, още две дами събраха храброст да се оплачат, че също са били обект на принуждение.

За момента длъжността ще се извършва от един от вицепрезидентите - Едналдо Родригеш.

" Всички 27 представители на щатските федерации в страната гласоподаваха в поддръжка на решението за отстраняването на Кабокло. Така че който има подозрения по какъв начин е било взето решението, може да се запознае. Всяко принуждение ще бъде отстранявано, изключително когато става дума за дами. Tова повече няма да се случи в нашата къща ", съобщи Едналдо Родригеш.

Интересното е, че в случай че единствено 7 индивида бяха дали своят вот той да остане на поста си, то това щеше да бъде реалност и той щеше да продължи да ръководи централата. Иначе самият той отхвърля всички обвинявания.

Последната му огромна задача, до момента в който беше президент, беше да убеди бразилския президент Жаир Болсонаро да организира спорната " Копа Америка " в Бразилия, откакто шампионатът беше изтеглен от Колумбия и Аржентина поради наложените в двете страни КОВИД-ограничения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР