Роджър Стоун, дългогодишен личен съветник на президента Доналд Тръмп, един

...
Роджър Стоун, дългогодишен личен съветник на президента Доналд Тръмп, един
Коментари Харесай

Близък съветник на Тръмп е осъден за 7 престъпления по разследването на Мюлър

Роджър Стоун, дълготраен персонален консултант на президента Доналд Тръмп, един от най-влеятелните - само че и с най-лоша известност - лобисти в американската политика, както и посочен като индивида за взаимозависимост сред предизборния щаб на Тръмп и " Уикилийкс ", бе приет от правосъдни заседатели за отговорен в осъществяването на 7 закононарушения.

Те са от неистина под клетва при показания пред Конгреса на Съединени американски щати до възпрепятстване на правораздаването и тормоз на очевидец.

Процесът произтича от следствието на специфичния прокурор Робърт Мюлър за съветската интервенция в изборите в Съединени американски щати през 2016 година Съдията ще дефинира на 6 февруари какво тъкмо да е наказването на 67-годишния Стоун, само че оптималният брой години по тях е общо 50.

Това е освен тежък удар по работещият от десетилетия за републиканците лобист, само че и възобновява вниманието към дейностите на Тръмп до момента в който бе претендент за Белия дом и то в миг, когато против него напредва към този момент обществено следствие за импийчмънт.

Стоун е един от единствено двамата упрекнати от екипа на Мюлър, който не се призна за отговорен и избра да има правосъден развой против него. Другият е Пол Манафорт, някогашният началник на щаба на Тръмп и бивш бизнес сътрудник на Стоун. Миналата година той бе наказан за данъчни и банкови измами и сега е в пандиза.

Президентът незабавно разяснява в " Туитър " с въпрос за какво никой от съперниците му през 2016 година, в това число Хилъри Клинтън и " даже самият Мюлър " не са съдени и пратени в пандиза " Нима те не лъгаха? Двоен стандарт, какъвто в никакъв случай не е имало в историята на страната ни? ", попита Тръмп.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР