Роджър Федерер заяви, че му „липсва“ Уимбълдън, след като сезонът

...
Роджър Федерер заяви, че му „липсва“ Уимбълдън, след като сезонът
Коментари Харесай

Федерер: Уимбълдън ми липсва, целя се в Олимпиадата

Роджър Федерер съобщи, че му „ липсва “ " Уимбълдън ", откакто сезонът на тревни кортове беше анулиран, само че се надява да взе участие в конкуренцията от Големия шлем през 2021. 38-годишният швейцарец, който претърпя две интервенции на колената тази година, към този момент бе оповестил, че няма да играе още веднъж до края на 2020. Тази седмица трябваше да бъде втората от Ол Ингланд Клъб, където 20-кратният първенец от Шлема има осем трофеи, само че шампионатът беше анулиран за първи път в спокойно време поради пандемията от ковид.

 Федерер пусна своя линия спортни обувки
" Лично за мен, е извънредно удовлетворяващо да остана на същото място за толкоз дълго време, не съм го изпитвал от над 25 години насам. Но, несъмнено, " Уимбълдън " ми липсва, несъмнено, че бих желал да съм там и да играя на Централния корт за място във втората седмица. Една от огромните ми цели, поради която се възвръщам сега и работя толкоз интензивно, и се приготвям за 20-седмичен тренировен блок, е тъй като се надявам да вземам участие на " Уимбълдън " следващата година “, сподели той на откриването на обувките „ Роджър Централен корт “, основани от швейцарската марка On.

Маестрото добави, че пандемията от ковид му е разрешила да се възвърне след интервенцията, само че акцентира, че би трябвало да бъде толерантен преди да се завърне на корта. „ В композиция с интервенциите ми, това беше значим миг за мен (да знам) дали желаех да продължа. Лесно е да се потвърди, само че ми следва дълъг път назад, би трябвало да съм толерантен, съвсем беше време за равносметка. Бяхме в планината, изолирани, без да виждаме никого. Не виждах родителите си към три месеца, бяхме доста съществени и прецизни “, приключи той.

ATP и WTA ще бъдат възобновени през август, макар че няколко тенисисти към този момент оповестиха, че са инфектирани с ковид. Федерер може да отстъпи лидерската позиция във връзка с трофеи от Големия шлем, до момента в който се завърне на корта, като най-близкият му преследвач Рафаел Надал изостава с един трофей от Шлема. US Open ще бъде първият шампионат от Шлема след рестарта, стартирайки при закрити порти в Ню Йорк на 31 август, преди началото на " Ролан Гарос ", на който ще има почитатели, на 24 септември. Швейцарската звезда ще се надява да грабне и олимпийско злато на сингъл за първи път в кариерата си следващата година на Игрите в Токио – финалът на тенис конкуренцията в японската столица ще се организира седмица преди Федерер да навърши 40 години. /БГНЕС
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР